Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 11. 11:05, szombat | PR
Forrás: (x)

Illatos nőiesség: a legfrissebb trendek a női parfümök világában

Illatos nőiesség: a legfrissebb trendek a női parfümök világában

Minden év hoz magával valami újat, és ez az illatok esetében sincsen másképp.

Persze mindig akadnak olyan versenyzők, amik már évtizedek óta letaszíthatatlanok a trónjaikról, de ezekre úgy érdemes tekinteni, mint alapokra, amikre aztán az illatmesterek munkája is támaszkodhat. A fúzió csak izgalmas illatházasításokat szülhet! Nézzük, mik a jelenleg legmenőbb trendek!

Intenzitás mindenekfelett?

Valahogy úgy. Akad, akinek sok, akad, aki tartózkodik tőle, ám nagyon úgy néz ki, hogy az igazán vonzó női parfüm egyik tulajdonsága az intenzitása. Ez nem jelenti azt, hogy az adott aroma elviselhetetlenül erős, vagy domináns, de tény, hogy nem is sorolható a nehezen észrevehető aromák közé. Az intenzitásnak van egy bónusz pozitívuma, mégpedig a tartóssága. Aki hosszan, akár egész napon át tartó illatfelhőre vágyik, annak felesleges tovább keresgélnie, révbe is ért.

Mi vár a gyümölcsös-virágos illatjegyekre?

Természetesen siker, a továbbiakban is. Siker, ami nem évszakhoz kötött. Sokan ugyanis úgy vélik, vagy inkább attól félnek, hogy a gyümölcsös, virágos jegyek tavasszal még nagyszerűen működnek, de ha beköszönt a tél, akkor a csillaguk fénye minden bizonnyal végérvényesen megfakul. Az illatok viselése ellenben nem időjárás kérdése, így a könnyű virágos, fanyar citrusos, valamint e kettőt házasító illatok, ahogy uralkodtak a természet ébredezésénél, most asszisztálhatnak a természet megpihenésénél is. Úgyhogy jöhet a lime, a narancs, a bergamot, a jázmin vagy a bazsarózsa!

A funkcionalitás térnyerése megállíthatatlannak tűnik

A funkcionális parfümhasználat már évek óta egyre többeket vonz, de valahogy az utóbbi egy esztendő kiemelkedőbb ezen a területen, mint eddig bármelyik. Ezt céltudatos parfümözésnek is nevezik sokan, mert tulajdonképpen az is. A levenduláról például köztudott, hogy nyugtatja az idegeket, sőt a jázminról is ez a hír járja. Ha ez így van, akkor miért ne lehetne komponenseik alapján megtalálni a nagybetűs befutót az illatszerek között?!

A rétegzés elképesztő illatélményeket ígér

Ez az az irányzat, ami tényleg újszerű a parfümök világában, ám amennyire új, annyira magával ragadó. A lényeg, hogy két illat egymásra is rétegezhető, mégpedig úgy, hogy az egyik karakter az alap, amely kevésbé erőteljes, és ehhez adódik hozzá a második rétegben felvitt markánsabb illat. Az a mondás tehát egyértelműen megdőlni látszik, hogy az illatok egymásra fújása tilos. Nem, hogy nem tilos, hanem aktuálisan nagyon is ajánlható!

Jöhet az örök klasszikus?

Ahogy azt a bevezetőben már megemlítettük, mindig akadnak olyan illatok, amik nem most kezdték a pályafutásukat, s amik ennek ellenére cseppet sem elcsépeltek vagy unalmasak. A vanília határozottan ebbe a kategóriába sorolható. A meleg, édes hatású csak az egyik árnyalata, de pézsmás, fás illatjegyekkel is megbolondítható. Az biztos, hogy a parfümök jelentős részében az összetevők spektrumán figyelemre méltó helyet foglal el. Azt sem túzás állítani, hogy megkerülhetetlen, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint világméretű rajongótábora. Még jó, hogy az illatmesterek újra és újra, évről évre visszatérnek hozzá.

Nagy Eszter
Szövegíró
Szövegíró, aki 2017 óta ír és a SEO területén is tapasztalattal rendelkezik. Világos és hatékony szövegeket készít, amelyeket könnyen az ügyfél és ügyfelei igényeihez tud igazítani. Emellett technológiai témákkal is foglalkozik, és néhány szövege megtalálható a termekreszletesen.hu oldalon.

Címkék: douglas, illat, parfüm

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.