Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. November 13. 14:41, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Ilyen lett a megújult Bercsényi liget

Ilyen lett a megújult Bercsényi liget

A Bercsényi ligetben pihenőparkot, játszóteret és KRESZ-parkot alakítottak ki az újvárosi rehabilitáció keretein belül.

A Bercsényi liget 2013. november 12-i átadásán elhangzott, a győri önkormányzat számára kiemelten fontos Sziget és Újváros településrészek rehabilitációja, fejlesztése, hiszen a város szép és értékes területeiről van szó, amelyek régi-új fényükben Győr gyöngyszemei lehetnek. A körzetben az elmúlt időszakban számos fontos beruházás történt, és a jövőben is több kiemelt fejlesztés várható. Az újvárosi rehabilitáció elemei mellett elég csak a Jedlik híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat építésére, vagy a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál létesítményeire gondolni, amelyek közül épp a napokban tették le az új városi uszoda alapkövét. A Bercsényi liget megújítása szintén a terület fejlesztését, élhetőségének javítását szolgálja.

Az első teknőben 6.102 m2 nagyságú területen játszó- és pihenőparkot alakítottak ki. A zöldterület teljes egészében megújult: a füves területek felújítása mellett lombhullató fákat, örökzöldeket ültettek, a hullámvonalú kerti utak és az azt követő növényzet a terület múltjára – a kanyargó folyóvízre – utal. A meglévő fás állomány megtartása mellett játszóhelyeket építettek és az utakat körülvevő növényzet telepítése is megtörtént. Az új játszóeszközök több korosztály és a mozgásukban korlátozott gyerekek számára biztosít játszási, kikapcsolódási lehetőséget, ugyanakkor a szülők részére is komfortos környezetet kínálnak. A területen helyet kapott egy 64 m2 alapterületű „Zöldház”, melyben nyilvános illemhely, illetve a közterület felügyelet munkatársai részére vizesblokkok és öltöző található.

Cikk folytatása...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.