Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Május 14. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ilyen volt a Közlekedik a család vetélkedő Győrben

Ilyen volt a Közlekedik a család vetélkedő Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2017. május 13-án Győrben, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. Skoda márkaképviselet telephelyén rendezte meg,

a „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét.

A megmérettetésen – ahol korosztályokra szabott elméleti és gyakorlati feladatokat kellet teljesíteni - 27 család vett részt. A családtagok a verseny elején közösen KRESZ és elsősegélynyújtási tesztlapokat töltöttek ki. A felnőttek egy autós vezetéstechnikai pályán mutatták meg tudásukat, míg a gyermekek kerékpáros pályán hajtottak végre ügyességi feladatokat. A jó hangulatban zajló vetélkedőn a családoknak időre kellett egy megadott közlekedési jelzőtáblát kockakirakón kirakni, valamint a legvállalkozóbb szellemű családtag megmutathatta, hogy az úgynevezett „részeg szemüvegben” hogyan tud célba dobni labdákkal.

A cikkhez kapcsolódó videó:

A versenyen a legeredményesebbnek a győri Michl család bizonyult. Ők képviselik megyénket a Budapesten megrendezésre kerülő közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjén. A második helyen a Zavada család, míg a harmadik helyen a Kelemen család végzett.
Az első tíz helyezett családot a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága értékes ajándékokkal jutalmazta.
A megmérettetés után, illetve a szünetekben a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai játékos feladatokkal várták a kisebbeket, illetve korosztályuknak megfelelő feladatlapokkal a nagyobb gyerekeket. A szülőkkel aktuális bűnmegelőzési témájú, informatív beszélgetést folytattak és szórólapokat, valamint kisebb ajándékokat adtak át a családoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.