Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Szeptember 19. 09:15, kedd | Helyi

Ingyen van, csak kérnünk kell a kéményellenőrzést

Ingyen van, csak kérnünk kell a kéményellenőrzést

Ha gázzal fűtünk, a kéményt kétévente, ha szilárd tüzelővel, akkor pedig évente érdemes szakemberrel megnézetni.

Családi házban élők számára ingyenes a kéményseprés, ha az ingatlanba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet. A katasztrófavédelem munkatársai nem mennek ki automatikusan a házakhoz, előzetes időpontfoglalás szükséges. Kivételt képeznek a társasházakban élők, nekik nem kell időpontot foglalniuk, oda automatikusan érkeznek a kéményseprők. -olvasható a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A szolgáltatást csak a természetes személyek vehetik igénybe térítésmentesen, gazdálkodó szervezetek számára a kötelező felülvizsgálat, amit esetükben nem a katasztrófavédelem végez, fizetős.

Az esetleges visszaélések elkerülése érdekében Katasztrófavédelmi Igazgatóság hangsúlyozza, a katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető.

Kép: Steven Helmis képe a Pixabay -en.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik

2024. Július 15. 07:13, hétfő | Helyi

Máris bejelzett a szénmoxid-érzékelő

A minap írtunk arról, hogy a nyáron is veszélyes lehet a szénmoxid-szivárgás, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Baross Gábor úti lakásba hívták is a tűzoltókat.

2024. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Jó tanács a leendő egyetemistának: ha megvan az albérlet, azonnal csapjon le rá!

A tévhit ellenére nem az egyetemi ponthatárhúzás után nő meg hirtelen a kereslet az albérletpiacon. Győri ingatlanközvetítőt kérdeztünk: Elkéstünk már az albérletkereséssel?