Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Április 04. 10:15, kedd | Helyi

Innovációs díjat kapott Jancsó Péter, a Graboplast elnöke

Innovációs díjat kapott Jancsó Péter, a Graboplast elnöke

Jancsó Péter, a Graboplast elnöke sikeres pályafutása elismeréseként a Magyar Műanyagipari Szövetség Innovációs díját vehette át

„Az ember alkotta anyag – a XXI. század anyaga” című konferencián, melynek helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia volt.

Dr. Toldy Andrea a BME Polimertechnika Tanszékének egyetemi tanára laudációjában elmondta, hogy az elmúlt években az Innovációs díjat világhírű magyar tudósok, vállalatvezetők, műszaki szakemberek kapták meg. Jancsó Péter több évtizedes szakmai pályafutásának ismertetését követően vehette át a kitüntetést a Magyar Műanyagipari Szövetség vezető tisztségviselőjétől.

Jancsó Péter felszólalásában megköszönve az életmű díjat ismertette a Graboplast által gyártott termékek körét, illetve a vállalat több évtizedes vezérigazgatói tevékenysége alatti fejlődésének és átalakulásának ívét, valamint azokat a főbb piaci és szakmai kihívásokat, melyeket elsőszámú vezetőként kezelnie kellett az évek során. Hangsúlyozta, hogy a Graboplast fejlődéséhez és termékeinek mai napig tartó sikeréhez nagyban hozzájárult a magas hozzáadott értékű saját mérnöki csapatának tudása, amely megalapozta a termékek folyamatos piaci keresletét, illetve sok esetben szakmai díjakkal történő elismerését. Arra a kérdésre, hogy hova fejlődik a padlógyártás, elmondta, hogy a tekercses padlókkal szemben ma egyebek mellett a különböző speciális tulajdonságú moduláris termékek fejlesztési és gyártási irányába indult el a Graboplast is. Felszólalását azzal zárta, hogy több mint 30 évvel ezelőtt "kapta a lehetőséget”, hogy tovább vigye és meghatározza a Graboplast fejlődési irányait, de bízik abban, hogy a következő évtizedekben is lesznek a Graboplastnál ilyen magas díjra érdemes emberek, akik hozzá hasonlóan büszkén vehetik át azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik

2024. Július 15. 07:13, hétfő | Helyi

Máris bejelzett a szénmoxid-érzékelő

A minap írtunk arról, hogy a nyáron is veszélyes lehet a szénmoxid-szivárgás, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Baross Gábor úti lakásba hívták is a tűzoltókat.

2024. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Jó tanács a leendő egyetemistának: ha megvan az albérlet, azonnal csapjon le rá!

A tévhit ellenére nem az egyetemi ponthatárhúzás után nő meg hirtelen a kereslet az albérletpiacon. Győri ingatlanközvetítőt kérdeztünk: Elkéstünk már az albérletkereséssel?