Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2023. Április 04. 10:15, kedd | Helyi

Innovációs díjat kapott Jancsó Péter, a Graboplast elnöke

Innovációs díjat kapott Jancsó Péter, a Graboplast elnöke

Jancsó Péter, a Graboplast elnöke sikeres pályafutása elismeréseként a Magyar Műanyagipari Szövetség Innovációs díját vehette át

„Az ember alkotta anyag – a XXI. század anyaga” című konferencián, melynek helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia volt.

Dr. Toldy Andrea a BME Polimertechnika Tanszékének egyetemi tanára laudációjában elmondta, hogy az elmúlt években az Innovációs díjat világhírű magyar tudósok, vállalatvezetők, műszaki szakemberek kapták meg. Jancsó Péter több évtizedes szakmai pályafutásának ismertetését követően vehette át a kitüntetést a Magyar Műanyagipari Szövetség vezető tisztségviselőjétől.

Jancsó Péter felszólalásában megköszönve az életmű díjat ismertette a Graboplast által gyártott termékek körét, illetve a vállalat több évtizedes vezérigazgatói tevékenysége alatti fejlődésének és átalakulásának ívét, valamint azokat a főbb piaci és szakmai kihívásokat, melyeket elsőszámú vezetőként kezelnie kellett az évek során. Hangsúlyozta, hogy a Graboplast fejlődéséhez és termékeinek mai napig tartó sikeréhez nagyban hozzájárult a magas hozzáadott értékű saját mérnöki csapatának tudása, amely megalapozta a termékek folyamatos piaci keresletét, illetve sok esetben szakmai díjakkal történő elismerését. Arra a kérdésre, hogy hova fejlődik a padlógyártás, elmondta, hogy a tekercses padlókkal szemben ma egyebek mellett a különböző speciális tulajdonságú moduláris termékek fejlesztési és gyártási irányába indult el a Graboplast is. Felszólalását azzal zárta, hogy több mint 30 évvel ezelőtt "kapta a lehetőséget”, hogy tovább vigye és meghatározza a Graboplast fejlődési irányait, de bízik abban, hogy a következő évtizedekben is lesznek a Graboplastnál ilyen magas díjra érdemes emberek, akik hozzá hasonlóan büszkén vehetik át azt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 08:14, szombat | Helyi

Véget ért a Kreatív Fizikaverseny

Véget ért a Kreatív Fizikaverseny az Alprosys Kft. és az Oxygen Media szervezésében.

2023. Szeptember 23. 07:16, szombat | Helyi

Európa legjobb 400 egyeteme közé került a Széchenyi István Egyetem a QS ranglistáján

A top 400 között szerepel a győri Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezet friss, szeptember 20-án közzétett európai ranglistáján.

2023. Szeptember 22. 09:16, péntek | Helyi

A szolgáltató készen áll a fűtési szezonra

Szeptember 15-én megkezdődődött Győrben a távhőszolgáltatás rendelkezésre állási időszaka.

2023. Szeptember 22. 08:16, péntek | Helyi

Indul az Örömfutás Győrben

Indul az Örömfutás Győrben. A jelentkezők páratlan természeti környezetben futva vagy akár gyalogosan is teljesíthetik az általuk választott 5-10 kilométeres távot.