Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Április 04. 10:15, kedd | Helyi

Innovációs díjat kapott Jancsó Péter, a Graboplast elnöke

Innovációs díjat kapott Jancsó Péter, a Graboplast elnöke

Jancsó Péter, a Graboplast elnöke sikeres pályafutása elismeréseként a Magyar Műanyagipari Szövetség Innovációs díját vehette át

„Az ember alkotta anyag – a XXI. század anyaga” című konferencián, melynek helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia volt.

Dr. Toldy Andrea a BME Polimertechnika Tanszékének egyetemi tanára laudációjában elmondta, hogy az elmúlt években az Innovációs díjat világhírű magyar tudósok, vállalatvezetők, műszaki szakemberek kapták meg. Jancsó Péter több évtizedes szakmai pályafutásának ismertetését követően vehette át a kitüntetést a Magyar Műanyagipari Szövetség vezető tisztségviselőjétől.

Jancsó Péter felszólalásában megköszönve az életmű díjat ismertette a Graboplast által gyártott termékek körét, illetve a vállalat több évtizedes vezérigazgatói tevékenysége alatti fejlődésének és átalakulásának ívét, valamint azokat a főbb piaci és szakmai kihívásokat, melyeket elsőszámú vezetőként kezelnie kellett az évek során. Hangsúlyozta, hogy a Graboplast fejlődéséhez és termékeinek mai napig tartó sikeréhez nagyban hozzájárult a magas hozzáadott értékű saját mérnöki csapatának tudása, amely megalapozta a termékek folyamatos piaci keresletét, illetve sok esetben szakmai díjakkal történő elismerését. Arra a kérdésre, hogy hova fejlődik a padlógyártás, elmondta, hogy a tekercses padlókkal szemben ma egyebek mellett a különböző speciális tulajdonságú moduláris termékek fejlesztési és gyártási irányába indult el a Graboplast is. Felszólalását azzal zárta, hogy több mint 30 évvel ezelőtt "kapta a lehetőséget”, hogy tovább vigye és meghatározza a Graboplast fejlődési irányait, de bízik abban, hogy a következő évtizedekben is lesznek a Graboplastnál ilyen magas díjra érdemes emberek, akik hozzá hasonlóan büszkén vehetik át azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.