Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 31. 07:45, csütörtök | Helyi
Forrás: UNIVERSITAS-Győr Nonprofit Kft

INNOVÁCIÓS NAP A GYŐRI EGYETEMEN

INNOVÁCIÓS NAP A GYŐRI EGYETEMEN

Intelligens pendrive, 3D-s SUDOKU, görkorcsolya, kádlift, elektromos hajó hajtás – csak néhány példa a VII. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron látható újdonságokból.

A hetedik alkalommal megrendezett esemény érdekes programot ígér azoknak, akik 2016. április 6-án, szerdán ellátogatnak a Széchenyi Egyetem aulájába. Harmincöt standon mutatkoznak be azok a találmányok, amelyek néhány év múlva talán a mindennapjaink részei lesznek. Elsősorban kisebb cégek, kezdő vállalkozások és egyéni fejlesztők innovatív találmányai tekinthetők meg, akik a bemutatkozási lehetőség mellett a kapcsolatépítés céljával jelentkeztek a rendezvényre.

Érdemes végigsétálni a bemutatott érdekességek között, amelyek hol az izgalmas alapötletükkel, hol hiánypótlóan praktikus mivoltukkal hívják fel magukra a figyelmet. A látogatók megismerhetik a balesetmentes közlekedés segítő Stop Hám-ot, megnézhetik kollaboratív robotokat, összecsukható, elektromos robogókat, de bemutatkozik a Seosiker on-line weboldal elemző eszköz is.

A 9.00–16.00 óra között ingyenesen látogatható kiállítás, amelyhez szakmai programok, előadások is kapcsolódnak, lehetőséget teremt arra, hogy egymásra találjanak a feltalálók és a befektetők, segítve a ma még csak prototípus fázisban lévő találmányok gyártásba kerülését.
Izgalmas napban lehet része annak, aki 2016. április 6-án ellátogat Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.