Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2010. December 16. 16:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

Ipari előregyártott vasbeton szerkezetek a kivitelezésben – nincs ennél egyszerűbb!

Ipari előregyártott vasbeton szerkezetek  a kivitelezésben – nincs ennél egyszerűbb!

Az elmúlt évek építőipari ínsége a korszerű építési technológiák alkalmazását érezhetően háttérbe szorította. Történhetett ez azért, mert a kivitelezés árszínvonala nem engedte meg a nagyobb kezdeti befektetési költséggel jár

Az említettek következményeként azonban a kivitelezés kockázata megnövekedett, hiszen a humán tényező bizonytalansága mind minőségben, mind kivitelezési időhatékonyságban redukáló elemként kerül figyelembevételre. Ugyanakkor a kevés megrendelés minőségi igényessége megmaradt, amit az őserdei módszerek semmiképp sem tudnak garantálni. E két, egymással ellentétes hatást kifejtő tényezőnek köszönhetően az év második felében az építőipari piac újfent a modern, iparosított minőséget garantáló, és nem utolsósorban, gyors építési technológiák felé nyitott.

E peremfeltételeket szolgálja a LEIER cégcsoport által gyártott előfeszített üreges födémpalló is, amely a gyártás nyitott lehetőségei miatt nincs korlátozva a tervezők körében rettegett modulkoordinált méretrend mumusa által. Az említett födémelem széles spektrumú magassági méreteivel, a gyártási hossz szabadon választhatóságával, illetve az elem szélességi méretének kötetlen meghatározhatóságával szinte minden épület födémszerkezeteként alkalmazható. A kivitelezőt a gyártó minden igényt kiszolgáló födémelem kiosztási tervekkel szolgálja ki, illetve adja az emeléshez szükséges segéd-emelőszerkezeteket is, így a kivitelezőnek csak a beemelést végző daruról kell gondoskodnia az építés helyszínén. A szerelés zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a LEIER cégcsoport mindemellett helyszíni mérnöki tanácsadást is biztosít.

Az elmúlt évben számos lakóépület, családi ház és szociális intézmény korszerűtlen, nagy helyszíni munkamennyiséget igénylő vasbeton kiselemes-gerendás födémszerkezetét váltotta fel ez a szerkezeti elem. Példaként említjük meg, hogy a jó szervezettség és a LEIER cégcsoport mérnöki asszisztenciája mellett egy 5 fős szerelő team cca. 550 -600 m2-nyi födémfelület szerkezetépítését végzi el egy nap alatt.

Bátran állíthatjuk, hogy a munka egyszerűsítése és annak hatékonyabbá tétele az elégedettséget, és az elvégzett munka nyugodt biztonságát adja a kivitelező szakembereknek.

Bővebb információk: www.leier.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

2024. Május 13. 08:15, hétfő | Helyi

Kreditekkel az egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpont.

2024. Május 13. 07:13, hétfő | Helyi

Jedlik Ányos elismerően csettintene: ma is működik a 100 éves szódagép

Egy ménfőcsanaki testvérpár ajánlotta fel azt a mintegy százéves szódagépet, amely a győri Széchenyi téri sörházban talált otthonra.

2024. Május 12. 09:11, vasárnap | Helyi

Idén is virágba borul Győr

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése.