Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 23. 16:43, kedd | Sport

Borsodnádasd Rally, Friedmann Zsolttal

Borsodnádasd Rally, Friedmann Zsolttal

Szeptember elején újra felbőgnek a rally autók motorjai az Integra Borsodnádasd Ózd Rallyn. Teszik ezt a prológon és másnap a hat gyorson egyaránt.

Interjú Friedmann Zsolt rallyversenyzővel az Integra Borsodnádasd Rally előtt.

Borsodi pilótaként milyen emlékeid vannak az Ózd Rally-ról és az azt megelőző Prológról?
- Számomra minden verseny - ami itt a környékünkön van - nagyon kedves. Elsősorban a nézői kultúra miatt. Itt még mindig nagyon sokan vannak a pályák szélén, attól függetlenül, hogy az egy MARB futam vagy az Országos Rallye Bajnokság egyik nagy versenye. Nagyon hiányolom az ORB futamokat megelőző prológokat - a rendezők sajnos egyre kevésbé erőltetik meg magukat - így kifejezetten örülök az ózdi salaknak, főleg úgy, hogy az a most következő sprint verseny prológja és az ORB záróakkordja - az Ózd Rallye prológja is lesz egyaránt.

Ha már a prológról kérdeztelek, a nézőknek vagy időre fogsz a navigátoroddal autózni?
- Őszintén nem gondolom, hogy van olyan versenyzőpáros ma Magyarországon, akiknek ráfér a bőrére, hogy - egy egyébként időeredménnyel a versenybe nem számító - prológon az órának és ne a nézőknek autózzon. Természetesen CSAK a nézők és magunk szórakoztatására autózunk majd.

Borsodnádasd - Balaton oda-vissza háromszor. Gondolom fejből megy már ez a gyors. Van-e kedvenc kanyarod?
- Ezen a pályán? Az összes! Sok a visszafordító, ami most több okból hasznos nekünk. Sprint verseny révén összesen hat alkalommal tudunk majd végigszáguldani a pályán, így lesz alkalmunk kipróbálni, hogyan lehet a leghatékonyabban kigyorsítani egy „megállós” kanyarból - amivel tele lesz a következő ORB futam. Viszont a hat gyorsaságiból lesz elég alkalmunk arra is, hogy a visszafordítókban a nézők adrenalinszintjét növeljük - ha még lehet.

Ki fog neked navigálni, és milyen céllal is érkeztek az Integra Borsodnádasd Rally-ra?
- A borsodnádasdi sprintre kizárólag tesztelési és örömautózási céllal érkezünk, mivel licenszes ORB versenyzőpárosként a mi eredményünk nem kerülhet értékelésre egy sprint versenyen. Mosolyogni fogunk az autóból a nézőkre, itt azért van rá idő. A jobb egyben a jól megszokott szőke ciklon, Kovács doktor ül majd természetesen, az az Ő helye.

A Rallysprintet kiknek és miért tudnád ajánlani?
- A sprint versenyeknek sajátos hangulata van. Két nagy ORB-s hacacáré között is szívesen megyek el egy ilyen futamra. Sokkal közvetlenebb a kapcsolat a nézők és a versenyzők között, sokkal több idő van mindenre, nincs az a klasszikus rohanás. Magával ragadó a hangulata, amit kifejezetten ajánlok azoknak, akik ki akarják próbálni, milyen „belülről” egy verseny hangulata. Egy MARB futamon - szabályozott keretek között, biztonságosan - kipróbálhatja magát a szakértő néző, hogy Ő mire lenne képes.

Ha hármat kívánhatnál a rallysprittel kapcsolatban mik lennének azok?
- Egyet kívánnék csak. Illetve többet. Több támogatót a sprint versenyeknek, ugyanis a MARB a magyar rallye utánpótlás-képzése. Alattam és felettem hiányzik egy-egy generáció a magyar autósportból. Lehet, hogy nem annyira közkedvelt és nem annyira látványsport - bár ezt kétlem - mint a foci, mégis több nézőt vonz és több embert mozgat meg, mint bármelyik csilli-villi stadion.

A verseny Partnerei: Borsodnádasd Város Önkormányzata, Nádasdi Molnárkalács, Reel-Pen Kft., Sarki Söröző Borsodnádasd, Integra, Mojito Lemon, Steelvent, Tóth Attila, Szinva Ép-Szolg, Arann, Miskolc Autóház (Skoda - VW).
A rendezvény hivatalos honlapja: www.marbeszak.hu

A rendezvény partner oldala: www.duen.hu

Címkék: rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.