Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2019. Május 16. 21:12, csütörtök | Helyi

Ismeretlen ismerősök Győrszentivánon

Ismeretlen ismerősök Győrszentivánon

"Ismeretlen ismerősök..." - Riportok Győr városrészeinek egyéniségeivel című est keretében, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezésében Sík Frida - a Győri Nemzeti Színház színésznője volt a vendég.

Az esten Bajzát Zsuzsi, a Győr Plusz Média műsorvezetője beszélgetett a sokoldalú színésznővel, a győrszentiváni Kossuth Lajos Művelődési Házban.

Közelebbről megismerhették a csinos, fiatal művésznőt, életútját, mindennapjait.

Többek között elmesélte, hogy férjével közösen létrehozzák a "Szentiváni mókavár! - at" - Ahol ezer jó móka vár.

Célja, hogy a szentiváni Ezerjó utcában, a gyerekek szórakozására, szórakoztatására és képességeik, készségeik fejlesztésére szolgáló foglalkozásokat széleskörben biztosítsák. " Olyan programok műsorra tűzését szeretnénk, amivel a szentiváni gyerekeket kibillentenék a szürke hétköznapokból és olyan mókával gazdagodnának, ami által a közösségteremtő élményen túl fejlesztő hatású tapasztalattal gazdagodhatnak." - mondja Sík Frida.

Ezenkívül Napközis Drámatábort is szerveznek 2019. augusztus 5 és 9. között a győrszentiváni telephelyen.

Frida férje, Vontszemű Miklós jazz-zongorista pedig zene/ritmus móka, hangszersimogató móka, szolfézs móka és zongora móka programokkal várja az érdeklődőket.

Érdeklődés, jelentkezés:

Sík Frida: 06/70 374 9398

Vontszemű Miklós: 06/20 936 6768

Sík Frida színésznővel legközelebb, színházon kívül, az "Arany János és balladái" című irodalmi estjén találkozhattok, május 22- én szerdán, 18 órától az Abrakadabra speciality coffee-ban (Győr, Szövetség utca 8-10.)

Így ajánlják az estet:

"Öntudat, Hűség, Hősiesség, Hazaszeretet, Lélektan, Erkölcs
Arany János és balladái - Sík Frida irodalmi estje
Szeretettel várunk minden olyan kedves érdeklődőt, aki Arany János irodalmi alkotásai, balladái megismerésén, felelevenítésén keresztül foglalkozna olyan témakörökkel, mint az erkölcs, a lélektan, az öntudat, a hűség, a hősiessiesség, a hazaszeretet, valamint várjuk a szóbeli érettségire készülő fiatalokat is!! :)
Egy kávé, forró- avagy éppen hűsítő ital, házi készítési sütemények és egyéb finomságok kíséretében kötetlen, jó hangulatú beszélgetésre számíthatunk Sík Frida művésznő vezetésével, megismerkedhetünk közelebbről Arany János életével, balladáival, amelyekkel a magyar műballadát világirodalmi szintre emelte."

Az irodalmi esten való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Az abracadabrablend@gmail.com címre várják a regisztrációkat.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 02. 10:00, szerda | Helyi

Révhelyi Nyílászáró - biztosabb kilátás egy szebb jövőre!

15 éves szakmai tapasztalattal érkezett Győrbe a Rábaközi nyílászáró szaküzlet. Fő profiluk Gealan műanyag nyílászárók forgalmazása és szabvány méretű termékek azonnali raktárkészletről való értékesítése kedvező árakon.

2021. Május 26. 07:11, szerda | Helyi

JAF Holz- A fa világa

Amikor az otthonunkat tervezzük, akkor elképzeljük, milyen padlón járunk, milyen ajtót nyitunk ki, milyen színű a terasz. Hogy ne legyünk korlátozva abban, amit kitalálunk, a JAF Holz Ungarn Kft. bemutatótermében inspirálódhatunk. A bemutat

2021. Május 19. 10:00, szerda | Helyi

A napsugarak legjobb helye!-Sisolar Napelemrendszerek

Ha a fenntartható, környezettudatos jövő fontos számunkra, szeretnénk csökkenteni a rezsi költségünket, akkor egyenes út vezet a napelem rendszerekig.

2021. Április 28. 17:15, szerda | Helyi

La Villa – Önt is felvillanyozza!

A La-Villa villamossági szaküzlet 20 éves tapasztalatával és gyakorlati hátterével kiszolgálja azok igényeit, akik minőségi villamos termékeket szeretnének vásárolni kedvező áron, családias környezetben.