Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2019. Május 16. 21:12, csütörtök | Helyi

Ismeretlen ismerősök Győrszentivánon

Ismeretlen ismerősök Győrszentivánon

"Ismeretlen ismerősök..." - Riportok Győr városrészeinek egyéniségeivel című est keretében, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezésében Sík Frida - a Győri Nemzeti Színház színésznője volt a vendég.

Az esten Bajzát Zsuzsi, a Győr Plusz Média műsorvezetője beszélgetett a sokoldalú színésznővel, a győrszentiváni Kossuth Lajos Művelődési Házban.

Közelebbről megismerhették a csinos, fiatal művésznőt, életútját, mindennapjait.

Többek között elmesélte, hogy férjével közösen létrehozzák a "Szentiváni mókavár! - at" - Ahol ezer jó móka vár.

Célja, hogy a szentiváni Ezerjó utcában, a gyerekek szórakozására, szórakoztatására és képességeik, készségeik fejlesztésére szolgáló foglalkozásokat széleskörben biztosítsák. " Olyan programok műsorra tűzését szeretnénk, amivel a szentiváni gyerekeket kibillentenék a szürke hétköznapokból és olyan mókával gazdagodnának, ami által a közösségteremtő élményen túl fejlesztő hatású tapasztalattal gazdagodhatnak." - mondja Sík Frida.

Ezenkívül Napközis Drámatábort is szerveznek 2019. augusztus 5 és 9. között a győrszentiváni telephelyen.

Frida férje, Vontszemű Miklós jazz-zongorista pedig zene/ritmus móka, hangszersimogató móka, szolfézs móka és zongora móka programokkal várja az érdeklődőket.

Érdeklődés, jelentkezés:

Sík Frida: 06/70 374 9398

Vontszemű Miklós: 06/20 936 6768

Sík Frida színésznővel legközelebb, színházon kívül, az "Arany János és balladái" című irodalmi estjén találkozhattok, május 22- én szerdán, 18 órától az Abrakadabra speciality coffee-ban (Győr, Szövetség utca 8-10.)

Így ajánlják az estet:

"Öntudat, Hűség, Hősiesség, Hazaszeretet, Lélektan, Erkölcs
Arany János és balladái - Sík Frida irodalmi estje
Szeretettel várunk minden olyan kedves érdeklődőt, aki Arany János irodalmi alkotásai, balladái megismerésén, felelevenítésén keresztül foglalkozna olyan témakörökkel, mint az erkölcs, a lélektan, az öntudat, a hűség, a hősiessiesség, a hazaszeretet, valamint várjuk a szóbeli érettségire készülő fiatalokat is!! :)
Egy kávé, forró- avagy éppen hűsítő ital, házi készítési sütemények és egyéb finomságok kíséretében kötetlen, jó hangulatú beszélgetésre számíthatunk Sík Frida művésznő vezetésével, megismerkedhetünk közelebbről Arany János életével, balladáival, amelyekkel a magyar műballadát világirodalmi szintre emelte."

Az irodalmi esten való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Az abracadabrablend@gmail.com címre várják a regisztrációkat.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.