Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 21. 08:17, hétfő | Helyi

Ismét lehet fürdeni az Aranypart I-en

Ismét lehet fürdeni az Aranypart I-en

Az ár levonulását követően elvégezték a szükséges takarítási munkálatokat Győrben az átmenetileg lezárt Aranypart I. szabadstrandon.

A Győr- Moson- Sopron Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya megvizsgálta a víz minőségét, és fürdőzésre alkalmasnak találta, így augusztus 18-án déli 12 órától újra lehet strandolni ezen a szakaszon is. (Az Aranypart II. holtág az áradástól függetlenül eddig is a fürdőzők rendelkezésére állt.)

Ismét megtörtént a hulladékgyűjtő edények és a víz mélységét jelző bóják, táblák, öltözőszekrények kihelyezése, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot. Mindkét győri szabadstrandon továbbra is mentőőrök felügyelik a területet 8 és 20 óra között.

A szabadstrand házirendje a biztonság érdekében előírja, hogy a szabadstrandra tilos motorkerékpárral és gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabadstrandok területén a horgászás is tilos.

Fürödni tilos:

Vannak a városban olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért Győr Megyei Jogú Város Jegyzőjének kiadott 19456-7/2008. számú jegyzői határozatának értelmében tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.

Címkék: aranypart, fürdés, nyitás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.