Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2022. Június 30. 10:43, csütörtök | Helyi

Itt talál meg minden fontos információt a győri ebösszeírásról

Itt talál meg minden fontos információt a győri ebösszeírásról

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint az önkormányzatoknak ebösszeírást kell tartaniuk.

A kutyák gazdáinak pedig a meghatározott adatokat meg kell adniuk az önkormányzat számára, amennyiben valaki ezt nem teszi meg minimum 30 000 Ft-os bírságra számíthat.

Győrben az év második felében, július 1. és december 31. között zajlik az ebösszeírás, amely a gazdák bejelentése alapján – önbevallásos módszerrel – történik. Az összeírólapon szereplő adatok a kutya oltási könyvéből kitölthetők. Az ebösszeírással kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettség a korábbi összeírás során már bejelentett, illetve oltással és transzponderrel rendelkező állatokra is vonatkozik.

Az adatszolgáltatás legegyszerűbb módja a bejelentés elektronikus űrlapon történő kitöltése. Az adatlap letölthető továbbá az önkormányzat oldaláról, valamint beszerezhető és leadható a Polgármesteri Hivatal Győr, Honvéd liget 1. szám alatti épületének portáján, a Hivatal Ménfőcsanaki, Gyirmóti és Győrszentiváni Lakossági Információs Irodáiban, a Család- és Gyermekjóléti Központ irodáiban, a győri Fressnapf üzleteiben, a Győri Állatmenhelyen, illetve az eboltásban együttműködő állatorvosoknál. Az állatorvosok listája itt tekinthető meg.

A kitöltött adatlapokat postai úton a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Osztályának címezve (9002 Győr, PF: 56.), vagy e-mailben az ebosszeiras@gyor-ph.hu e-mail címre lehet beküldeni.

Címkék: ebösszeírás, győr

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 18. 10:15, csütörtök | Helyi

Elszálltak a költségek, hitelre lehet szükség

Megemelheti a Győr Projekt és a Győr-Szol hitelkeretét az önkormányzat, amennyiben a képviselők jóváhagyják az erről szóló előterjesztést.

2022. Augusztus 18. 09:44, csütörtök | Helyi

Megvédte Európa-bajnoki címét Szabó Bence

Szabó Bence a győri Széchenyi István Egyetem sport- és rekreációszervezés szakos hallgatója a szolnoki Furkó Kálmánnal párban, címét megvédve aranyérmet szerzett.

2022. Augusztus 18. 07:31, csütörtök | Helyi

Nem bírta feldolgozni a szakítást

Dulakodott volt párjával, majd az elköltözése után három hónap alatt több mint 3800 alkalommal hívta fel telefonon. A Győri Járási Ügyészség vádat emelt a 35 éves férfi ellen.

2022. Augusztus 17. 09:17, szerda | Helyi

Nem csak a tanszer drágul

Drágultak a füzetek, a papíráru 40-50 százalékkal kerül többe, a kakaós csiga ára 45 százalékkal nőtt, ráadásul a gyereknek is több zsebpénzt kell majd adni, hiszen a büfékben is mindennek felment az ára.