Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Január 08. 15:11, szombat | Helyi

Január végéig több, mint 100 helyen gyűjtik a karácsonyfákat

Január végéig több, mint 100 helyen gyűjtik a karácsonyfákat

A szolgáltató már a karácsonyi ünnepek előtt kihelyezte a fenyőgyűjtő helyeket jelző ketreceket, illetve táblákat a városban. A fenyőfák január 31-ig vihetőek el a kijelölt gyűjtőhelyekre.

A kidobott karácsonyfák elszállítása folyamatosan történik, két-három naponta minden gyűjtőpontról elviszik a növényeket. A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a nem kijelölt helyekre vagy a szelektív hulladékszigetekre tilos elhelyezni a fenyőfákat, ez illegális hulladékelhelyezésnek minősül, amit a hatóság büntet.

Több, mint 100 helyen jelölte ki gyűjtőpontot

A Győr- Szol Győrben a karácsonyfák közterületen történő összegyűjtéséhez idén is több mint 100 gyűjtőhelyet jelöl ki a város területén. Az elmúlt években megszokott helyszínek mellé két új is felkerült a listára, az egyik is Amadé László utca 1. számmal szemben lévő, a másik az Örkény utca 17. szám melletti zöldterületen található.

A belvárosban fenyőfagyűjtő ketrecek, a lakótelepeken táblával kijelölt helyek jelzik a gyűjtőpontokat. A szolgáltató ezúton is kéri a lakosságot, hogy a fákat mindenki a kijelölt gyűjtőhelyekre vigye.

A Győrben összegyűjtött mintegy 35.000 – 40.000 darab karácsonyfát hasznosítják, ezért a szolgáltató ezúton is kéri, hogy a fenyőfákról a díszeket, fényfüzéreket és talpakat kidobás előtt lehetőség szerint mindenki szedje le.
A győri fenyőgyűjtő helyek listája a www.gyorszol.hu weboldalon illetve a szolgáltató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.