Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2019. Április 03. 18:12, szerda | Helyi

Járai Máté színdarabot készít nagymamája, Törőcsik Mari életéről

Járai Máté színdarabot készít nagymamája, Törőcsik Mari életéről

A Győri Nemzeti Színház és A mi kis falunk színésze, Járai Máté Jászai Mari-díjas készít színházi darabot Törőcsik Mari életéről- írja a pénteki Blikk.

A 40 éves színész Törőcsik Mari fogadott unokája, nincs köztük vér szerinti rokonság. Járai Máté a színésznővel több mint negyven évig házasságban élő Maár Gyula első házasságából származó unokája, aki a készülő darab főszereplője lesz.

"Régi álmom válik valóra a Törőcsik-esttel, régóta szerettem volna egy önálló produkciót. Ha minden a tervek szerint alakul, december 13-án lesz a bemutató. A 80-as évek végén a papa és Selmeczi György készítettek Mari mamának egy lemezt, az azon szereplő dalokat adom majd elő, de ehhez kellett a zeneszerző beleegyezése is, aki először nemet mondott" – meséli a Jászai Mari-díjas színész

.

"Megkértem Mari mamát, segítsen ebben, és nagyon megható volt, amit mondott. Senki másnak nem adná oda a jogokat, de szerinte én nagyon jól tudom majd előadni a dalokat és a verseket is. Úgy gondolom, ez egy igazán személyes, intim előadás lesz, hiszen gyerekként saját magam tapasztaltam, milyen is Törőcsik Mari élete." – tette hozzá Máté, aki rendszeresen beszél a nagymamájával telefonon, de gyakran találkoznak is. A színész legutóbb pár napja látogatta meg Törőcsik Marit.

"Miután mindent megbeszéltünk, még dalra is fakadtunk együtt, nagyon jó érzés volt vele énekelni. No, meg persze, ha már ott voltam, akkor megnéztem a Kossuth-nagydíjat is." – mondta nevetve a színész, aki 2004-ben ugyanott, Törőcsik Mari velemi otthonában vette feleségül kedvesét, Kirát.

"Mari mama elintézte, hogy ne nekünk kelljen bemennünk a hivatalba, hanem az anyakönyvvezető jöjjön ki." – emlékezett vissza.

"Mindig elmondja, hogy milyen jól nézek ki, milyen sármos vagyok, és bár én vagyok a „bal kézről jött unokája”, nagyon büszke rám. A feleségemet, Kirát is imádja. Bár a mi családunkban egyáltalán nem szokás beleszólni a másik életébe, gyakran megkapjuk a kérdést, hogy az együtt töltött 21 év után mikor jön a baba. Nyilván beszélünk családalapításról, szeretnénk babát, de majd jön, amikor jön. Persze, örülnék, ha úgy futkározhatna mezítláb a kertben, mint én kicsiként Mari mamánál, de nem szeretnénk kapkodni" – mondta Máté.

Forrás: blikk.hu

Képek: Instagram; Bődey János / Index

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét