Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Szeptember 03. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Járműfejlesztési tanszék indul a győri egyetemen

Járműfejlesztési tanszék indul a győri egyetemen

Járműipari tanszéket hozott létre az Audi Hungaria Motor Kft.-vel együttműködve a győri Széchenyi István Egyetem; az oktatás a jövő év elején indul.

A járműgyártó hétfői közleménye szerint ez a negyedik Audi-tanszék a győri Széchenyi István Egyetemen. "Az új tanszékkel a Széchenyi István Egyetem fontos kapcsolódási pontot hoz létre a kutatás és a gyakorlati alkalmazás között. Az Audi Hungariával, a térség legnagyobb munkáltatójával erős partnert tudhatunk magunk mögött célkitűzéseink megvalósításához" - idézik Földesi Pétert, az egyetem rektorát.

Mint írják, az új tanszéken a hallgatók kapcsolatot teremthetnek a szakértőkkel, és bővíthetik ismereteiket. A képzés keretében kiemelt hangsúlyt fektetnek a német és angol nyelv fejlesztésére, valamint a projektmenedzsment ismeretek elsajátítására. Az előadás-sorozat keretében többek között a modern szimulációs eljárásokra és tesztelési technológiákra fektetik a fő hangsúlyt - ezek az egyetemi képzés új súlypontját jelentik.

"A győri egyetemmel folytatott együttműködéssel vonzó lehetőségeket teremtünk a tehetséges mérnökjelölteknek, hogy járműfejlesztői szakmai pályafutásukat az Audi Hungariánál kezdhessék meg. Az új tanszék az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának jelentős együttműködő partnere" - fogalmaz a közleményben Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Emlékeztetnek: az új tanszék mellett a Széchenyi István Egyetem (SZE) Műszaki Karán az Audi Hungariának három további tanszéke működik: az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Belsőégésű Motorok Tanszék és a Járműgyártási Tanszék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.