Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Május 12. 10:12, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Játszótéri játékokat adtak a hóvihari segítségnyújtásért

Játszótéri játékokat adtak a hóvihari segítségnyújtásért

Játszótéri játékokat ajándékozott Ferencváros, Budapest IX. kerülete Nagyszentjánosnak köszönetképpen azért, mert a márciusi hóviharban a község lakói kimenekítettek egy busznyi ferencvárosi diákot a hó fogságából.

diákok ausztriai sítáborból tartottak hazafelé, amikor buszuk elakadt a hóviharban. Terepjáróval egy vadász szállította a gyerekeket több fordulóval a közeli Nagyszentjánosra, ahol elszállásolták őket, és gondoskodtak élelmezésükről is.

Az akkori segítség viszonzásaként adta át a játszótéri eszközöket, a tornyos csúszdát, a babaházat, a mérleghintát Bácskai János IX. kerületi polgármester Nagyszentjánosnak, mintegy félmillió forint értékben – mondta Friderics Cecília Nagyszentjános polgármestere az MTI-nek.

A játékok már a helyükre kerültek, a játszótér környezetét ezután alakítják ki- ismertette a községvezető. Friderics Cecília szól arról is, hogy sokféle adományt, támogatást kapott a falu óvodája, iskolája köszönetként azoktól az emberektől, akiken azokban a rendkívüli napokban segítettek a nagyszentjánosiak. Legutóbb a II. kerülettől – amelynek egyik iskolájából több síző diák utazott az elakadt buszon - meghívást kaptak a Győr közeli község diákjai fővárosi látogatásra – tette hozzá a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.