Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2013. Május 12. 10:12, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Játszótéri játékokat adtak a hóvihari segítségnyújtásért

Játszótéri játékokat adtak a hóvihari segítségnyújtásért

Játszótéri játékokat ajándékozott Ferencváros, Budapest IX. kerülete Nagyszentjánosnak köszönetképpen azért, mert a márciusi hóviharban a község lakói kimenekítettek egy busznyi ferencvárosi diákot a hó fogságából.

diákok ausztriai sítáborból tartottak hazafelé, amikor buszuk elakadt a hóviharban. Terepjáróval egy vadász szállította a gyerekeket több fordulóval a közeli Nagyszentjánosra, ahol elszállásolták őket, és gondoskodtak élelmezésükről is.

Az akkori segítség viszonzásaként adta át a játszótéri eszközöket, a tornyos csúszdát, a babaházat, a mérleghintát Bácskai János IX. kerületi polgármester Nagyszentjánosnak, mintegy félmillió forint értékben – mondta Friderics Cecília Nagyszentjános polgármestere az MTI-nek.

A játékok már a helyükre kerültek, a játszótér környezetét ezután alakítják ki- ismertette a községvezető. Friderics Cecília szól arról is, hogy sokféle adományt, támogatást kapott a falu óvodája, iskolája köszönetként azoktól az emberektől, akiken azokban a rendkívüli napokban segítettek a nagyszentjánosiak. Legutóbb a II. kerülettől – amelynek egyik iskolájából több síző diák utazott az elakadt buszon - meghívást kaptak a Győr közeli község diákjai fővárosi látogatásra – tette hozzá a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.