Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Március 19. 10:35, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Javuló gazdasági mutatók, növekvő foglalkoztatottság Győr megyében

Javuló gazdasági mutatók, növekvő foglalkoztatottság Győr megyében

A megyében jelentősen nőtt a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma.

Elégedettek a Győr-Moson-Sopron megyei cégek, folyamatosan javulnak a gazdasági mutatók és csökken a munkanélküliség a térségben - derül ki a munkaügyi központ felméréséből. A hiányszakmákban munkát adó Audi mellett a helyi vállalatok is várják a szakembereket - írja a hirado.hu.

A cégek 35,6 százaléka Győr-Moson-Sopron megyében a feldolgozó iparban tevékenykedik, ami jelentősen meghatározza a munkaerőpiaci igényeket a térségben - mondta a Kossuth Rádiónak Rimányiné Somogyi Szilvia, a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának vezetője. Nagymértékű létszámbővítésben általában nem gondolkodnak a cégek, kivéve az Audit, illetve néhány vállalatot - tette hozzá.

Az adatok szerint a győri cégek 32,5 százalékánál folyt valamilyen beruházás az elmúlt évben, ennek tükrében az idei évre a vállalatok a beruházások volumenének szinten tartását irányozták elő. Az üzleti helyzetüket általában kielégítőnek ítélték a cégvezetők.

Hozzátette: külön pozitívum, hogy a megyében jelentősen nőtt a teljes munkaidőben foglalkoztatottak és a tanulószerződések száma is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.