Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Január 01. 12:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Újévi változások: átalakuló parkolási rend és új övezeti besorolások Győrben

Újévi változások: átalakuló parkolási rend és új övezeti besorolások Győrben

A Győr-Szol Zrt. felhívja a tisztelt autósok figyelmét, hogy a városi képviselő-testület 2011. október 28-i ülésén elfogadott rendeletmódosítás értelmében 2012. január elsejétől Győr területén változik a parkolás rendje.

A 2011-ben megváltott havi és negyedéves bérleteket január 5-ig, míg az éves bérleteket január 20-ig lehet használni. Az új esztendőtől érvényes legfontosabb módosítások a fizetőparkoló-hálózatban a következők.

A fizető parkolóhelyek korábbi díjövezetbe történő besorolása átalakul és egyszerűsödik. A belváros területén található négy díjövezetből két díjövezet jön létre. Ezzel megszűnik az övezetek sűrű váltakozása, nagyobb, homogén területek jönnek létre, melyeket a belváros központi magját körülvevő fő közlekedési útirányok határolnak el egymástól. A nagyobb egységes övezetek a lakossági bérlettel rendelkezők számára a parkolási lehetőségek bővülését eredményezik.

A korábbi centrális, I-es, II-es és III-as díjövezetből 2012. január 1-től I-es és II-es díjövezet alakul ki. Az Újkapu-utca – Újvilág utca - Gárdonyi utca - Szent István út - Jókai utca vonaltól a sétálóövezet irányába I. díjövezeti, míg kifelé II. díjövezeti besorolást kapnak a fizető parkolóhelyek.

A fizetőparkoló-hálózat a parkolás szabályozottá tétele érdekében 2012. január 1-től a belvárostól nyugati irányba eső területekre is kiterjed. Újváros és Sziget városrészek területén a Jedlik híd- Stromfeld Aurél utca – Simor János püspök tere - Erkel Ferenc utca - Dr. Róth Emil utca – Petőfi tér – Petőfi híd – Rába és Mosoni-Duna folyók által körülhatárolt terület III. díjövezeti besorolás alá fog tartozni.

Az övezetek óradíjai az alábbi táblázat szerint alakulnak:

2012. január 1-től a fizető parkolóhelyeken a díjköteles időszak csütörtöki napokon két órával rövidebb lesz, így délután 18 óra helyett csak 16 óráig kötelező parkolójegyet váltani. A változtatásra annak érdekében került sor, hogy a belvárosi üzletek a hosszabbított nyitva tartás és a 16 órától díjmentes parkolás révén versenyképesebbé váljanak a bevásárló központokkal szemben.
2012. január 1-től a III. díjövezetre érvényes díjköteles időszak is változik. Az I-és a II. díjövezettől eltérően a III. díjövezetbe sorolt fizetőparkoló helyeken szombati napokon a parkolás díjmentes lesz.

Felhívjuk parkolási bérlettel rendelkező ügyfeleink figyelmét, hogy a 2011-ben megváltott havi és negyedéves bérleteket január 5-ig, míg az éves bérleteket január 20-ig fogadjuk el a parkolási jogosultság igazolására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.