Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 20. 18:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

„Jövőnk kulcsa a képzés” – Átadták az Audi oktatóközpontját

„Jövőnk kulcsa a képzés” – Átadták az Audi oktatóközpontját

Győrben az autógyártás teljes vertikumát átfogó gyár épül, ezért az Audi Hungaria 2100 új munkatárssal bővül. Az ő képzésük érdekében nyitották meg 2011 október 20-án a projekt- és oktatóközpontot.

Az avatáson Rozman Richárd az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, a 11 ezer négyzetméteres oktatóközpont mintegy hárommilliárd forintos beruházást jelent. A vállalat eddig is nagy hangsúlyt fektetett az oktatásra, amit az is bizonyít, hogy az általuk elindított duális képzésben már mintegy ezer szakmunkás végzett, akik jelentős része ma is az Audinál dolgozik.

Az új oktatóközpontban új képzéseket indítanak, és a legmodernebb technikát rendelik a tudás megszerezésének szolgálatába. A jövőben itt zajlik majd az új járműgyár munkatársainak kiválasztása, és itt kap helyet a „Gyárbővítés Győr” projekt irodája is.

Thomas Sigi az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja hangsúlyozta, a képzés egy olyan befektetés, amely a vállalat innovációs képességét segít megőrizni. Dr. Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az Audi duális szakképzését jó példaként említette. Mint mondta, a hazai képzésnek a piaci igényekhez kell igazodnia, és gyakorlatorientálttá kell válnia.

Hozzátette, Győrben könnyű a fiatalokat a szakmák felé terelni, hiszen van előttük egy megfelelő jövőkép. Kiemelte, az Audi Hungaria az idei évben immár harmadszorra nyerte el a Magyarország legvonzóbb vállalata címet.

Peter Mosch az Audi AG üzemi tanácsának elnöke hangsúlyozta, az oktatóközpont megvalósításával tették le a vállalat jövőjének alapjait, hiszen „jövőnk kulcsa a képzés”.

2013-tól Győrben naponta 500 jármű készül majd, köztük Audi TT Coupé és TT Roadster sportautók, A3 Cabriolet modellek és egy új A3 modell is. A járműgyártó ezzel 2100 új munkahelyet teremt a városban. A jövőben az Audi Hungaria a szolgáltatókkal és beszállítókkal együtt több mint 15 ezer embernek biztosít megélhetést a régióban közvetve, vagy közvetlenül.

Címkék: Audi Hungaria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.