Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 21. 16:11, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Júniustól mederszűkítés Győrben

Júniustól mederszűkítés Győrben

A Mosoni-Duna révfalui oldalán az Aranypart I.-es strand és a Víztükör utca közötti, a belvárosi oldalán a GYÁÉV csónakház és a Széchenyi híd közötti szakaszokon a helyenként túlszélesedett meder szűkítése történik meg.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) ezúton is tájékoztatja a lakosságot, a „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja” tárgyú KEOP-2.2.1/2F/09-2012-0003 számú, az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott KEOP projekt keretében 2013 júniusától megkezdődnek Győr Város belterületén a következő kivitelezési munkálatok: A kivitelező az Iparcsatorna torkolatától a Püspökerdei átvágásig veszi munka alá a területet, ezen a szakaszon várhatóan 2013 októberéig valósítja meg a szükséges feladatokat, építési munkákat.

A Mosoni-Duna révfalui oldalán az Aranypart I.-es strand és a Víztükör utca közötti, a belvárosi oldalán a GYÁÉV csónakház és a Széchenyi híd közötti szakaszokon a helyenként túlszélesedett meder szűkítése történik meg 1.5-3m szélességben víz közeli padka kiépítésével, mely lehetőséget nyújt a költséghatékonyabb fenntartásra, valamint a lakosságnak hosszirányban is alkalma lesz a víz közeli közlekedésre. A fent említett szakasz teljes hosszában lábazati kőszórásra épült kőburkolat kerül kialakításra a fenntartó út alatt. Az Aranypart strand feletti szakaszon lankás partszakasz kerül kialakításra.

Kérjük az érintett szakaszokon vízi közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek, ne a megszokott gyakorlat szerint használják a vízi útvonalakat a Mosoni-Duna és Lajta-folyó érintett szakaszain.


A munkavégzéssel járó esetleges kellemetlenségekért (látogatás korlátozása, zajhatás, gépek közlekedése, esetleges sárfelhordás) az ÉDUVIZIG az érintett szakaszok környezetében élő és a vízpartot látogató lakosság szíves megértését és türelmét kéri. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) ezúton is tájékoztatja szerződéses partnereit, a vizeken fenntartott úszóművek tulajdonosait (vízi sportegyesületeket, horgászegyesületeket és hajó kikötő tulajdonosokat), hogy a kivitelező vízállástól függően megkezdi az említett szakaszokon az építési munkálatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense