Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 11. 11:30, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Kábelezik a győri buszmegállókat: október 31-től indul a próbaüzem

Kábelezik a győri buszmegállókat: október 31-től indul a próbaüzem

Tényleg beindult az intelligens busz projekt Győrben. Ahogy azt az illetékesek egy hete megígérték, felgyorsult a program amelynek keretében teljesen átalakul a város közösségi közlekedése.

Az érintett buszmegállókban gőzerővel zajlik a kábelfektetés, hamarosan pedig az úgynevezett totemoszlopok is a helyükre kerülnek. A Magyarországon még csak Sopronban működő intelligens rendszer próbaüzeme október 31 - én kezdődik, vagyis a szakembereknek bele kell húzniuk a következő hetekben - írja a revitatv.hu.

A busz a Városháza melletti megállóból indul. Ott is dolgoznak a munkások, de a forgalmat természetesen nem zavarják. És nem csak ezt hanem tucatnyi forgalmas megállót túrtak fel a szakemberek ezzel is bizonyítva, valóban felgyorsult az intelligens busz projekt. Az 563 millió forintos program keretében alákábelezik a megállókat, elkészül a buszok hangosítása és kiszámíthatóbb lesz a győri tömegközlekedés. Mindez jól hangzik, mégsem mindenki elégedett.

A projekt felgyorsult, október 31 - ére azonban el is kell készülniük a szakembereknek. Akkor indul ugyanis a rendszer próbaüzeme. Ha így lesz akkor Sopron után Magyarországon másodikként nálunk működhet az európai színvonalú intelligens busz program amely londoni, párizsi és gráci mintára készül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.