Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 08. 07:30, szerda | Helyi
Forrás: Nemzeti Sport

Kelecsényi elismerte: Mocsai is jelölt az Audi ETO szakvezetőjének

Kelecsényi elismerte: Mocsai is jelölt az Audi ETO szakvezetőjének

Kelecsényi Ernő a Győri ETO KC klubelnöke elismerte, a nyári edzőkeresés kapcsán Mocsai Lajos férfi szövetségi kapitány, veszprémi tréner is a „látókörükben van".

"Tavasszal, a BL-meneteléssel párhuzamosan meg kell találni a kispadon ideiglenesen ülő Karl Erik Böhn utódját - mondta Kelecsényi Ernő a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában hozzátéve, a norvég vezetőedző szerződése nyáron ugyan lejár, de „nem megy el a klubtól, napi szinten velünk marad. Nagyon sokat tanulhat mindenki Karl Eriktől, beleértve jómagamat is. Nem ő lesz a vezetőedző, de mindennap ott lesz a csarnokban, és lehetőség lesz arra, hogy beszéljünk vele." Arra a kérdésre, hogy ki lesz az új tréner, Kelecsényi így felelt: „sok edző van a látókörünkben. Több magyar edző, köztük Mocsai Lajos is. Amit garantálhatok: július elsejétől egy nagyon jó szakember lesz az új mester, aki tovább tudja vinni azt a munkát, amely most is folyik a klubnál."

A klub pár nappal ezelőtt öt évvel meghosszabbította Görbicz Anita szerződését. Kelecsényi Ernő ezt így kommentálta: „a magyar kézilabdában példa nélküli Görbicz Anita szerződése. Anita egyértelműen példakép, már kilencévesen Győrben fogott először kézilabdát. Az értékrendem szerint erre válaszként csakis egy ilyen típusú szerződés jöhetett, ami méltó folytatása a sok-sok év múlva lezáruló karriernek."

A Győri Audi ETO elnöke kitérő választ adott arra a műsorvezetői kérdésre, miszerint ezzel a szerződéssel Görbicz a legjobban fizetett kézilabdás volna Győrben. Mint mondta: „a legjobbak között van, fogalmazzunk így. Nem patikamérlegen mérjük, hogy ki keres a legtöbbet. Azt gondolom, hogy ő elégedett a szerződéssel, melynek van egy fix jövedelemre vonatkozó része, és van egy, a játékos, illetve a csapat teljesítményéhez kötött része. Ezek a legnagyobb célok elérését definiálják. Ilyen a Bajnokok Ligája-döntőre és a BL-győzelemre szóló tétel is."

Kelecsényi Ernő a Győri Audi ETO jövőjére is gondolva utalt arra, hogy szeretnék a klubnál tartani a legkiválóbb játékosokat. Mint mondta: „két ilyen szimbólumunk van: az egyik Pálinger Kati. Bármennyire sajnáljuk is, ő a szezon végén befejezi a pályafutását, ám mindenképpen az a terv, hogy a kézilabdában és a klubnál maradjon. Azért is jó Görbicz Anita új ötéves szerződése, mert nála is lesz idő arra, hogy megtaláljuk a helyét a klubnál".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.