Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2012. Január 11. 17:38, szerda | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Kerékpárosbarát Település címet kapott Győr

Kerékpárosbarát Település címet kapott Győr

A kerékpáros közlekedés népszerűsítéséért, és az infrastrukturális fejlesztések elismeréseként Győr Kerékpárosbarát Település címet kapott.

A Kerékpárosbarát Település 2011. és a Kerékpárosbarát Munkahely 2011. címeket 2012. január 11-én, szerdán adták át a győri városháza dísztermében. A Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége és a Kerékpáros Magyarország Szövetség közös konferenciája keretében rendezett gálán Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár elmondta, aki kerékpárra ül, az amellett, hogy figyel környezetére és egészségére, hozzájárul a fenntartható közlekedéshez.

Az államtitkár-asszony hangsúlyozta, számos olyan program indult, amely a kerékpáros közlekedést népszerűsíti. Hozzátette, a kormány az Új Széchenyi Terv keretein belül kiemelt feladatként kezeli a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését, ezért már eddig is 25 milliárd forint támogatást ítélt meg, és további 36 milliárdot fog megítélni erre a célra.

A díjátadón Győr Megyei Jogú Város Kerékpárosbarát Település címet kapott, az elismerést Simon Róbert Balázs vette át. Az alpolgármester elmondta, az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítására. Jelenleg Győr kül- és belterületén 80 kilométer hosszú a kerékpáros úthálózat. A bővítések önerőből és sikeres pályázatok révén történnek. Példaként említette, hogy 2008-ban valósult meg Győr-Gyirmót útvonal és megtörtént a Győr-Gönyű kerékpárút tervezése, egy nyertes pályázat révén valósul meg a Győr-Abda útvonal kiépítése is.

A város önerőből építette ki az Új Bácsai úthoz kapcsolódó kerékpárutat, illetve a Jedlik hídhoz kötődő közútfejlesztés révén mintegy 3,5 km-es bicikliút-hálózatot. Kerékpáros nyom felfestések mintegy 8,5 km hosszon történtek meg a városban, ezen felül számos kerékpáros kampánnyal, rendezvénnyel népszerűsítették a kerékpáros közlekedést.

A díjátadón összesen hat település és tíz munkahely részesült kerékpárosbarát címben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.