Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2012. Január 11. 17:38, szerda | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Kerékpárosbarát Település címet kapott Győr

Kerékpárosbarát Település címet kapott Győr

A kerékpáros közlekedés népszerűsítéséért, és az infrastrukturális fejlesztések elismeréseként Győr Kerékpárosbarát Település címet kapott.

A Kerékpárosbarát Település 2011. és a Kerékpárosbarát Munkahely 2011. címeket 2012. január 11-én, szerdán adták át a győri városháza dísztermében. A Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége és a Kerékpáros Magyarország Szövetség közös konferenciája keretében rendezett gálán Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár elmondta, aki kerékpárra ül, az amellett, hogy figyel környezetére és egészségére, hozzájárul a fenntartható közlekedéshez.

Az államtitkár-asszony hangsúlyozta, számos olyan program indult, amely a kerékpáros közlekedést népszerűsíti. Hozzátette, a kormány az Új Széchenyi Terv keretein belül kiemelt feladatként kezeli a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését, ezért már eddig is 25 milliárd forint támogatást ítélt meg, és további 36 milliárdot fog megítélni erre a célra.

A díjátadón Győr Megyei Jogú Város Kerékpárosbarát Település címet kapott, az elismerést Simon Róbert Balázs vette át. Az alpolgármester elmondta, az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítására. Jelenleg Győr kül- és belterületén 80 kilométer hosszú a kerékpáros úthálózat. A bővítések önerőből és sikeres pályázatok révén történnek. Példaként említette, hogy 2008-ban valósult meg Győr-Gyirmót útvonal és megtörtént a Győr-Gönyű kerékpárút tervezése, egy nyertes pályázat révén valósul meg a Győr-Abda útvonal kiépítése is.

A város önerőből építette ki az Új Bácsai úthoz kapcsolódó kerékpárutat, illetve a Jedlik hídhoz kötődő közútfejlesztés révén mintegy 3,5 km-es bicikliút-hálózatot. Kerékpáros nyom felfestések mintegy 8,5 km hosszon történtek meg a városban, ezen felül számos kerékpáros kampánnyal, rendezvénnyel népszerűsítették a kerékpáros közlekedést.

A díjátadón összesen hat település és tíz munkahely részesült kerékpárosbarát címben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 07:30, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 13. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2020. Március 28. 07:10, szombat | Helyi

Engedély nélkül vitték el az autót, keressük őket

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2020. Március 28. 06:55, szombat | Helyi

Zöld szám a szülőknek is!

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye

2020. Március 27. 17:00, péntek | Helyi

Színművész karanténban: Ungvári István

Ungvári Istvánt, a Győri Nemzeti Színház színművészét is megkerestük.