Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2013. Október 24. 08:12, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Kettős gyilkosság a győri presszónál - Ma jogerős ítélet születhet

Kettős gyilkosság a győri presszónál - Ma jogerős ítélet születhet

Ma kezdi tárgyalni és váratóan jogerős ítéletet hoz a Győri Ítélőtábla annak a presszósnak az ügyében, aki tavaly áprilisban egy vita miatt két embert lelőtt sörétes puskával.

Az első fokon eljáró Győri Törvényszék áprilisban nem jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte a férfit azzal a kitétellel, hogy a vádlott legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Németh Csaba bíró, aki akkor egy nap alatt tárgyalta végig az ügyet, az ítélethirdetésben hangsúlyozta, egyértelmű, hogy nem állt fenn a vádlott esetében jogos védelmi helyzet, mi több, a vádlott végig provokálta az egyik áldozatot.

Elmondta, a férfi egy előző esti, presszójában dulakodásig fajuló szórakozás után korántsem csitítólag lépett fel. Ezt mutatja a későbbi sértettek egyikével folytatott telefonbeszélgetés tartalma és az, hogy csőre töltött puskával várta a két férfit.

Az ítélőtábla tájékoztatása szerint az ügyészség súlyosbításért, tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérve fellebbezett, míg a vádlott felmentésért, védője részben felmentésért, részben enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 13. 06:37, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp október 14-től

2019. Október 13. 06:29, vasárnap | Helyi

Nyílt nap lesz a győri tűzoltó laktanyában

Október 18-án pénteken 9 órától 14 óráig várják az érdeklődőket – elsősorban iskolai, óvodai csoportokat - a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói.

2019. Október 13. 06:28, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 41. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Október 12. 07:24, szombat | Helyi

FORGALMI VÁLTOZÁS