Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2013. Október 24. 08:12, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Kettős gyilkosság a győri presszónál - Ma jogerős ítélet születhet

Kettős gyilkosság a győri presszónál - Ma jogerős ítélet születhet

Ma kezdi tárgyalni és váratóan jogerős ítéletet hoz a Győri Ítélőtábla annak a presszósnak az ügyében, aki tavaly áprilisban egy vita miatt két embert lelőtt sörétes puskával.

Az első fokon eljáró Győri Törvényszék áprilisban nem jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte a férfit azzal a kitétellel, hogy a vádlott legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Németh Csaba bíró, aki akkor egy nap alatt tárgyalta végig az ügyet, az ítélethirdetésben hangsúlyozta, egyértelmű, hogy nem állt fenn a vádlott esetében jogos védelmi helyzet, mi több, a vádlott végig provokálta az egyik áldozatot.

Elmondta, a férfi egy előző esti, presszójában dulakodásig fajuló szórakozás után korántsem csitítólag lépett fel. Ezt mutatja a későbbi sértettek egyikével folytatott telefonbeszélgetés tartalma és az, hogy csőre töltött puskával várta a két férfit.

Az ítélőtábla tájékoztatása szerint az ügyészség súlyosbításért, tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérve fellebbezett, míg a vádlott felmentésért, védője részben felmentésért, részben enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 15:42, péntek | Helyi

Nagy hiányban fog szenvedni a Jóban Rosszban

A sorozat rajongói péntek este láthatják utoljára a képernyőn Nagy Balázst.

2020. Február 27. 11:52, csütörtök | Helyi

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Nem mondott le a továbbtanulásról az a 17 éves fiú, aki decemberben megkéselte az osztályfőnökét egy győri középiskolában, mert az hármast adott neki az egyik dolgozatára. A Blikk információi szerint amint a szabályok engedik, a fiú is

2020. Február 26. 18:22, szerda | Helyi

A külső városrészekkel ismerkedhettek az Idegenvezetők Világnapján

Több mint 250-en vettek részt az elmúlt vasárnap az Idegenvezetők Világnapján Győrben, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok szervezésében.

2020. Február 25. 12:44, kedd | Helyi

Az asztali lámpa 6 típusa

Asztali lámpára minden lakásban szükség van.