Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Február 27. 07:28, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Kezdődik a 27. szezon!

Kezdődik a 27. szezon!

Kimondani is sok, a 27. évét kezdi Várkonyi Szabolcs a ralipályákon, már harmadik éve Makai Geri navigálásával, de csak a második szezon lesz egy csúcskategóriás R5-el, és a második verseny aszfalton a Skoda Fabiával.

Első versenyük a 8. Kumrovec Rallye lesz Zágráb mellett, ami idén megnövelt távval, majdnem hetven kilométer várja a várhatóan 6-8 db R5-ös autót is felvonultató mezőnyt. Remélhetőleg a tavalyi mínusz 5 foknál és 50 cm hónál kellemesebb időben.

Várkonyi Szabolcs:
Tavaly nagyon kiszúrt velünk az időjárás, bár igazából a gumink volt alkalmatlan a nagy hidegre. Idén úgy néz ki, ismét a tavaszi arcát mutatja a verseny, aminek szerintem mindenki örül, aki itt kezdi az évet bemelegítésnek. Nagyon jók az itteni pályák, bár nem tempósak, de nagyon szűkek és technikásak. Az autót idén is a Korda Racing biztosítja számunkra és megkapott minden lehetséges friss fejlesztést, közte a rövid váltót, ami a horvát, osztrák versenyekre nagyon hiányzott. Igazából ez egy remek felkészülés a két hét múlva esedékes Rebenland Rally-ra, ami a Mitropa Kupa első állomása lesz, amiben tervezzük a részvételt immár harmadik éve és remélhetőleg ez a tavalyinál szerencsésebb, így eredményesebb év is lesz, mindenképpen a dobogóra várjuk magunkat. Itt Kumrovecben szeretnénk kiismerni a rövid váltót és jó lenne egy dobogóval kezdeni az évet, ami nem lesz könnyű, révén a horvát, illetve szlovén bajnok részvételének, valamint még jó pár nagyon gyors és R5-ösben sokkal rutinosabb pilóta indulásának.

Makai Gergely:
Már nagyon várom az idei szezon kezdetét, ez lesz a 20. közös versenyünk Szabival. Reméljük, hogy egy jó felkészülési verseny lesz a Kumrovec rally számunkra a Rebenland rally előtt, szeretnénk visszarázódni a versenyzésbe és természetesen tovább barátkozni a Skoda Fabia R5-el. Új pályákon, megnövelt kilométerrel várnak minket a horvátok, egyre színvonalasabb ez a verseny is! A 2019-es szezonkezdetről képekkel és videókkal jelentkezünk csütörtöktől a helyszínről, kövessetek minket és szurkoljatok, hogy egy jó eredménnyel kezdjük a szezont!

Partnereink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Droidx, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Riwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., Sun&Fun Holidays, CATA, RD InterBox Trans Kft., Horsens Partners Kft., Castrol, Levi-metal Kft., Aqua-Start Kft.

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.