Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2016. November 26. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Kiemelt díjat kapott Győr városa

Kiemelt díjat kapott Győr városa

Miniszterelnöki különdíjat kapott a város a Virágos Magyarországért versenyben.

A Kaposváron megrendezett díjátadón az a megtiszteltetés érte a várost, hogy a Virágos Magyarországért verseny Miniszterelnöki Díját Győr kapta város kategóriában. A díj odaítélésének indoklásában elhangzott: „Győr város zöldfelületeinek fenntartása példaértékű. A folyópartok bekapcsolása a belvárosi zöldterületekbe, a vízzel párhuzamos sétányok kialakítása kiváló ötlet, szép, maradandó megvalósítással. A város köztisztasága, rendezettsége figyelemre méltó. Győr rendkívül tudatosan, dinamikusan fejlődő város. Sok az egynyári kiültetés, az ágyásokban nagyon jó a növénytársítás szintek kialakításával és a színekkel.”

Városunkat Radnóti Ákos, a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, az ezzel a területtel foglalkozó Településfejlesztési Főosztály és a Győr-Szol Zrt. képviselte az ünnepi eseményen. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy két éve intenzív munka indult meg a városüzemeltetési területen, s a közösen végzett munka a hivatal szakembereivel és a Győr-Szol-lal, meghozta az első elismerést is. Számtalan újdonságot vezettek be, a munkafolyamatokat átszervezték, a költségeket optimalizálták és emellett minden évben folyamatosak a zöldterületi fejlesztések és felújítások. Példaértékű a szökőkút-és műemlékek, szobrok megújításának programja is. A cél az, hogy fenntartsák ezt az állapotot, sőt tovább javítsanak a minőségen, így egy szépen gondozott, tiszta, rendezett képet mutató és fejlődő város minden győri érdekét szolgálja.

A fotón középen Radnóti Ákos alpolgármester és Kovács Róbert a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatója az önkormányzat és a cég munkatársaival és a miniszterelnöki oklevéllel és ajándékcsomaggal.

Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.