Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2016. November 26. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Kiemelt díjat kapott Győr városa

Kiemelt díjat kapott Győr városa

Miniszterelnöki különdíjat kapott a város a Virágos Magyarországért versenyben.

A Kaposváron megrendezett díjátadón az a megtiszteltetés érte a várost, hogy a Virágos Magyarországért verseny Miniszterelnöki Díját Győr kapta város kategóriában. A díj odaítélésének indoklásában elhangzott: „Győr város zöldfelületeinek fenntartása példaértékű. A folyópartok bekapcsolása a belvárosi zöldterületekbe, a vízzel párhuzamos sétányok kialakítása kiváló ötlet, szép, maradandó megvalósítással. A város köztisztasága, rendezettsége figyelemre méltó. Győr rendkívül tudatosan, dinamikusan fejlődő város. Sok az egynyári kiültetés, az ágyásokban nagyon jó a növénytársítás szintek kialakításával és a színekkel.”

Városunkat Radnóti Ákos, a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, az ezzel a területtel foglalkozó Településfejlesztési Főosztály és a Győr-Szol Zrt. képviselte az ünnepi eseményen. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy két éve intenzív munka indult meg a városüzemeltetési területen, s a közösen végzett munka a hivatal szakembereivel és a Győr-Szol-lal, meghozta az első elismerést is. Számtalan újdonságot vezettek be, a munkafolyamatokat átszervezték, a költségeket optimalizálták és emellett minden évben folyamatosak a zöldterületi fejlesztések és felújítások. Példaértékű a szökőkút-és műemlékek, szobrok megújításának programja is. A cél az, hogy fenntartsák ezt az állapotot, sőt tovább javítsanak a minőségen, így egy szépen gondozott, tiszta, rendezett képet mutató és fejlődő város minden győri érdekét szolgálja.

A fotón középen Radnóti Ákos alpolgármester és Kovács Róbert a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatója az önkormányzat és a cég munkatársaival és a miniszterelnöki oklevéllel és ajándékcsomaggal.

Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 08:52, csütörtök | Helyi

Elismeréseket adtak át a Magyar Kultúra Napján

Győrben dr. Fekete Dávid alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Szeles Szabolccsal, a Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökével adta át az elismeréseket.

2020. Január 22. 15:04, szerda | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Győrben

Február 1-jén és 2-án kétnapos gyermekagykontroll-tanfolyamán várja Kovács Erika a 7-10 éveseket, míg a 10-14 évesek február 8-án és 9-én sajátíthatják el az agykontroll lenyűgözően logikus technikáit.

2020. Január 21. 12:52, kedd | Helyi

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára.

2020. Január 21. 08:48, kedd | Helyi

Kulturális és művészeti díjban részesült Fejszés Attila

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Téglás Város Önkormányzatának Képviselő testülete „Kulturális és Művészeti Díjat” adományozott hétfőn Fejszés Attilának, a Győri Nemzeti Színház színművészének.