Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. November 05. 16:30, szombat | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Kis civakodás, végül közös akarat és megszületett Varró Dániel

Kis civakodás, végül közös akarat és megszületett Varró Dániel

A 11. Győri Könyvszalon nagy meglepetéseket tartogat. November 11-én kezdődik egy húzós programmal, a Székely népmesékkel. No nem is ez az érdekes benne, hanem az, hogy Csernik Szende lábbábos mesél.

S már ha a gyerkőcöknek szóló programokkal kezdtük, a jó hírt is közölni kell: sokkal nagyobb lesz a mesebirodalom. Nem kell majd kicsi helyen sok jó embernek szorongani, hanem jó nagy terük lesz a lurkóknak.

Horváth Sándor Domonkossal beszélgettünk az esemény beharangozóján. A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazgatója azt mondta, minden évben azt gondolták, hogy az a legjobban szervezett és felépített szalon, ami éppen következett. De ez a könyvszalon tényleg nagyon jó lesz!

- Tapasztalataink gyarapodnak, hibáinkból igyekszünk tanulni. Persze a körülmények változnak, ehhez alkalmazkodunk, és a szerencsén is múlik a dolog. Volt olyan, hogy egy remek együttessel leszerződtünk, aztán lemondták betegség miatt. Bánkódtunk. De hát mi tehetünk?

Népszerű együttes ide vagy oda, van itt program bőven. Itt lesz a Kabóca Bábszínház, a Sebő együttes, Rudolf Péter és Kállói Molnár Péter, Gryllus Vilmos.

Akit pedig sok felnőtt és gyermek vár az nem más, mint az idei év díjazottja, Varró Dániel. Az Alkotói Díjat november 11-én 11 órakor fogják átadni. A tizenegyes szám bűvöletében megérkezik az, akinek a lába hatos! Ki ne ismerné a Túl a Maszat- hegyen Muhi Andrisát! Hú, lesz itt dínom- dánom!

- Igyekeztünk jól dönteni, amikor Varró Dániel mellett szavaztunk. De ez egy állandó szorongási folyamat. Figyeljük az olvasói érdeklődést, ízlésvilágot. Volt már díjazottunk Csukás István, Kányádi Sándor, most pedig a kortárs Varró Dániel. Úgy éreztük, hogy ismét eljött az ideje, annak, hogy odakacsintsunk a lurkókra. Innentől a gyermek könyvtárosoké volt a szó: kit keresünk, ki magyar és ki kortársunk. A közös érzés, akarat, intuíció, pici civakodás házon belül, s letettük a voksunkat Dániel mellett. Teljes szívvel.

A győriek pedig szeretettel várják a József Attila- díjas az 1977-es születésű fiatal költőt, műfordítót.

aa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.