Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Október 06. 09:16, péntek | Helyi

Kis kutatókkal teltek meg a Széchenyi Egyetem laboratóriumai és előadótermei

Kis kutatókkal teltek meg a Széchenyi Egyetem laboratóriumai és előadótermei

A győri Egyetem idén is várta az általános iskolás és középiskolás diákokat

A Kiskutatók Akadályversenyén a fiatalok életkoruknak és tudásuknak megfelelően ismerhették meg a különböző tudományterületeket és az itt zajló innovatív kutatásokat. A rendezvény kiváló alkalmat biztosított arra is, hogy segítse a fiatalok pályaválasztását, és bemutassa számukra az intézmény győri campusát.

A Széchenyi-egyetem évek óta csatlakozik a Kutatók Éjszakája programsorozathoz, melynek részeként ismét nagy sikerrel hirdette meg a fiatalabb korosztálynak a Kiskutatók Akadályversenyét is. A résztvevők közelebb kerülhettek a tudományhoz és a kutatások világához. Az esemény fontos célja a pályaorientáció és az egyetem bemutatása volt a középiskolások és általános iskolások számára. A játékos feladatok mellett a diákok betekintést kaptak a győri campus modern laboratóriumaiba és előadótermeibe. A kis kutatók a vetélkedőn állomásról állomásra haladva tanulhattak többek között a járműdiagnosztikáról, a 3D nyomtatásról, az evolúcióról és az egészséges táplálkozásról szakértők előadásában.

„A rendezvény a pedagógusok és a gyerekek körében is egyaránt népszerű, itt a kicsiktől a nagyokig mindenki tanulhat valami újat. „A programot megelőzi a híre, csupa jót hallottam róla, és úgy gondoltam, hogy az osztályom jól fogja érezni itt magát, hiszen nagyon érdeklődőek és nyitottak mindenre. Mindamellett, hogy szórakoztató, hasznosnak is tartom, mivel ez a rendezvény kiváló alkalmat ad arra, hogy a diákok minél több itt zajló izgalmas kutatással és tudományterülettel megismerkedjenek” – húzta alá Dákainé Pusztai Rita, a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium egyik kilencedikes osztályának osztályfőnöke, aki most először látogatott el diákjaival a Kiskutatók Akadályversenyére.

Középiskolások mellett általános iskolás osztályok is szép számmal vettek részt a rendezvényen. „Úgy gondoltuk, hogy a Kiskutatók Akadályversenyén való részvétel egy remek közösségépítő program az osztálynak, ahol mindenki megtalálhatja az érdeklődéséhez közel álló témát. Mindez a pályaorientációban is segítheti a diákokat, hiszen itt több szakterületbe kapnak betekintést, ami irányt mutathat nekik a későbbiekben. Ez hetedik osztályosok esetében különösen aktuális” – hangsúlyozta Mecséri Krisztina, aki a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola 7.a osztályával érkezett a programra.

A vetélkedőn 15 csapat versengett egymással három kategóriában. A dobogósok díjait a Széchenyi-egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar dékánja, dr. Horváth Balázs adta át.

Címkék: egyetem, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.