Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2012. Március 12. 07:17, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Koch győzött, a nagymenők szenvedtek

Koch győzött, a nagymenők szenvedtek

Oslóban folytatódott a síugrók vk-sorozata. A győzelmet az osztrák Martin Koch szerezte meg a német Severin Freund és a szlovén Robert Kranjec előtt.

A világkupában vezető norvég Anders Bardal a tizedik, az őt üldöző osztrák Gregor Schlierenzauer pedig a 16. helyen végzett.

Az első sorozatot követően a japán Ito Daiki vezetett 132 és fél méteres ugrásával, aki az előző két versenyt megnyerte. Igaz, nagy meglepetésre a szlovén Jaka Hvala ugrotta a legnagyobbat 135 és féllel, de ő nagyon az elején került sorra, amikor még egészen mások voltak a szélviszonyok is, s a kompenzációnak köszönhetően négy pont volt a japán előnye.

A harmadik helyen a lengyel Piotr Zyla, a negyediken az osztrák Martin Koch, az ötödiken az összetett világkupában is vezető Bardal, a hatodikon pedig a négyszeres olimpiai bajnok svájci Simon Ammann állt.

Feltűnhetett, hogy hiányoztak a felsorolásból – Kochot leszámítva – az osztrák nagymenők: közülük Andreas Kofler csak a huszadik, Schlierenzauer pedig a 27. helyről várta a folytatást, míg Thomas Morgenstern be sem jutott a második sorozatba... Az összetett világkupa harmadik helyéért csatázók közül a lengyel Kamil Stoch sem szerepelt jól, ő huszonötödikként zárt.

Schlieri a második sorozatban ugyan majd' nyolc és fél métert javított, de így is csak 122 méterig jutott, amivel nem léphetett jelentősen előre. Kofler viszont 133 méterig repült, s ezzel megkezdte a menetelését előre. Már csak azért is, mert ezt követően feltámadt a hátszél, így a következő ugrók egymást múlták alul.

Végül az első sorozatban tizedik német Severin Freund tudta megállítani, aki 134 méterig szállt. Ő vezetett akkor is, amikor Ammann sorra került, igaz, csak kilenc tizeddel megelőzve a 129 méterig repülő Kranjecet . A svájci csak 126 és félig repült, amivel mindössze a harmadik helyre került, Bardal pedig még 120-ig sem jutott, azaz ő kiszállt a dobogóért küzdők közül.

Koch viszont 130 méterrel az élre tudott állni. Zyla és Hvala másodszorra a 120-at sem érte el, ők tehát visszacsúsztak. Már csupán Ito volt hátra, akinek egy közepes ugrás is elég lett volna a győzelemhez, de mivel csak 120 méterig szállt, még a dobogóról is leszorult.

A világkupa dobogósai közül végül Bardal a tizedik, Kofler a kilencedik, Schlierenzauer pedig a 16. helyen végzett, így a norvég 123 ponttal vezet Schlieri előtt, amikor már csak két verseny van hátra.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 18:34, hétfő | Sport

Világpremier a Magyar Rallycross bajnokságban

Magyar Aszfalt Rallycross bajnokság 1. futam Kakucs Ring, 2020.06.11-12.

2020. Július 09. 14:39, csütörtök | Sport

Rallycross: World Premiere 2020

Kedves versenyzők, szurkolók, sportbarátok!

2020. Július 09. 10:13, csütörtök | Sport

Gender Racing Team – Salzburgring Motorsport Festival

Fesztivállal indul a versenyszezon!

2020. Július 08. 07:01, szerda | Sport

Apa és fia egy raliautóban

Két év kihagyás után jó volt újra látni Vadkutyát azaz Nedecki Lászlót az Integra Group Rally-n. Tette ezt egyszem fiával a kisvadkutyával ifj. Nedecki Lackóval.