Városlista
2019. december 14, szombat - Szilárda

Hírek

2012. Március 12. 07:17, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Koch győzött, a nagymenők szenvedtek

Koch győzött, a nagymenők szenvedtek

Oslóban folytatódott a síugrók vk-sorozata. A győzelmet az osztrák Martin Koch szerezte meg a német Severin Freund és a szlovén Robert Kranjec előtt.

A világkupában vezető norvég Anders Bardal a tizedik, az őt üldöző osztrák Gregor Schlierenzauer pedig a 16. helyen végzett.

Az első sorozatot követően a japán Ito Daiki vezetett 132 és fél méteres ugrásával, aki az előző két versenyt megnyerte. Igaz, nagy meglepetésre a szlovén Jaka Hvala ugrotta a legnagyobbat 135 és féllel, de ő nagyon az elején került sorra, amikor még egészen mások voltak a szélviszonyok is, s a kompenzációnak köszönhetően négy pont volt a japán előnye.

A harmadik helyen a lengyel Piotr Zyla, a negyediken az osztrák Martin Koch, az ötödiken az összetett világkupában is vezető Bardal, a hatodikon pedig a négyszeres olimpiai bajnok svájci Simon Ammann állt.

Feltűnhetett, hogy hiányoztak a felsorolásból – Kochot leszámítva – az osztrák nagymenők: közülük Andreas Kofler csak a huszadik, Schlierenzauer pedig a 27. helyről várta a folytatást, míg Thomas Morgenstern be sem jutott a második sorozatba... Az összetett világkupa harmadik helyéért csatázók közül a lengyel Kamil Stoch sem szerepelt jól, ő huszonötödikként zárt.

Schlieri a második sorozatban ugyan majd' nyolc és fél métert javított, de így is csak 122 méterig jutott, amivel nem léphetett jelentősen előre. Kofler viszont 133 méterig repült, s ezzel megkezdte a menetelését előre. Már csak azért is, mert ezt követően feltámadt a hátszél, így a következő ugrók egymást múlták alul.

Végül az első sorozatban tizedik német Severin Freund tudta megállítani, aki 134 méterig szállt. Ő vezetett akkor is, amikor Ammann sorra került, igaz, csak kilenc tizeddel megelőzve a 129 méterig repülő Kranjecet . A svájci csak 126 és félig repült, amivel mindössze a harmadik helyre került, Bardal pedig még 120-ig sem jutott, azaz ő kiszállt a dobogóért küzdők közül.

Koch viszont 130 méterrel az élre tudott állni. Zyla és Hvala másodszorra a 120-at sem érte el, ők tehát visszacsúsztak. Már csupán Ito volt hátra, akinek egy közepes ugrás is elég lett volna a győzelemhez, de mivel csak 120 méterig szállt, még a dobogóról is leszorult.

A világkupa dobogósai közül végül Bardal a tizedik, Kofler a kilencedik, Schlierenzauer pedig a 16. helyen végzett, így a norvég 123 ponttal vezet Schlieri előtt, amikor már csak két verseny van hátra.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 18:04, csütörtök | Sport

Michelisz Norbert bajnok lehet a hétvégén Sepangban

Három riválisához hasonlóan a hétvégi malajziai fordulóban megnyerheti a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője.

2019. December 11. 06:56, szerda | Sport

Rally: Újabb abszolút győzelem!

Nagyon okos, higgadt és taktikus versenyzéssel szerezte meg Klausz Kristóf-Csányi Botond páros a 23. Taxi4 Mikulás Rallye győzelmét, ezzel megduplázva eddigi összetett győzelmeik számát.

2019. December 10. 12:52, kedd | Sport

25 évesen öngyilkos lett a DVSC egykori focistája

A szabolcsfociinfo.hu információja szerint vasárnap lett öngyilkos a 25 éves Molnár Tamás, a DVSC korábbi focistája.

2019. December 09. 20:32, hétfő | Sport

Babos Tímea 25. a legjobban kereső teniszezőnők idei listáján

A novemberben sorozatban harmadik páros WTA-világbajnoki címét begyűjtő magyar játékos 1 541 943 dollárra (több mint 460 millió forintra) tett szert ebben az évben a versenyek pénzdíjaiból.