Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Január 25. 19:36, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Kődarabok hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagútnál, késnek a vonatok

Kődarabok hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagútnál, késnek a vonatok

Kődarabok hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagútnál, ezért a vonatoknak várakozniuk kell, akár egyórás késésekre is számítani lehet. Több vonat várhatóan csak Kelenföldig közlekedik, onnan indul vissza a Dunántúl felé - közölte a Mávinform vasárnap este az MTI-vel.

A kődarabok eltávolításán már dolgoznak, de az omlásveszélyt is meg kell szüntetni. A Déli pályaudvar és Kelenföld között a biztonságos vonatközlekedés megteremtéséig csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, váltakozó irányban és sebességkorlátozással - olvasható a közleményben. A kődarabok az alagút Kelenföld felé vezető oldalán, a bejáratnál hullottak a sínekre. Mindezek félórás, órás késéseket is okoznak a vasárnap esti vonatforgalomban.

A vasúttársaság operatív irányítói menetrendi korlátozásokat is bevezetnek: egyes vonatok csak Kelenföldig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Székesfehérvár, Dunaújváros, Győr felé. A balatoni vonalakon, továbbá a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely-Zalaegerszeg, a Budapest-Győr, a Budapest-Baja vonalon jelentős késések várhatók az esti vonatoknál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák