Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2016. Szeptember 05. 11:39, hétfő | Helyi
Forrás: Szeged ma - V, fotó házipatika.hu

Kokainnal kereskedő győri és szegedi lakosok ellen emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség

Kokainnal kereskedő győri és szegedi lakosok ellen emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három személlyel szemben, akik kokain-kereskedéssel, illetőleg fogyasztással voltak érintettek.

A vádirat szerint a vádlottak 2013 őszén ismerkedtek meg Győrben egy bevásárlóközpontban – közölte Kopasz Zsolt főügyész. Ennek során az I. rendű vádlott kokaint értékesített 20.000.-Ft értékben szegedi vádlott társának, illetőleg megadta a telefonszámát is annak érdekében, hogy ha a jövőben kokainra van szüksége, keresse őt. A felhívásnak megfelelően 2014 folyamán három alkalommal vásárolt az I. rendű vádlottól társa grammonként 20.000.-Ft-ért kokaint, végezetül 2014. november hónapjának elején az I. rendű vádlott győri lakásán került átadásra 80 gramm és mintegy 1.6 millió forint értékű kokain.

A vádlott társtól történt kokain megvásárlását követően a szegedi lakhelyű vádlott kipróbálta az anyagot, majd személygépkocsival Szegedre indult. Őt még aznap este Szegeden közúti ellenőrzés alá vonták, ahol feltalálásra került a korábban megvásárolt kokain. Ezt követően mind a kábítószert árusító vádlottat, mind pedig az azt birtokló vádlottat előállították. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az I. rendű vádlott által értékesített kábítószer mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügyészség további egy személyt vádol kábítószer kereskedelem vétségével, aki a szegedi lakhelyű vádlottól vásárolt és értékesített tovább kokaint Szeged területén, zömében szórakozóhelyeken.

A Csongrád Megyei Főügyészség az I. rendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével, a tőle vásárló férfit jelentős mennyiségű kábítószer birtoklás bűntettével, továbbá kábítószer kereskedelem vétségével és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, míg a tőle Szegeden vásárló társukat kábítószer-kereskedelem vétségével vádolja.

A vádlottak közül egy személy előzetes letartóztatásban, egy személy lakhelyelhagyási tilalom alatt, további egy vádlott pedig szabadlábon várja a Szegedi Törvényszék ítéletét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 15:10, kedd | Helyi

Kis híján majdnem belehalt egy győri család, mert rosszul kötötték be náluk a kazánt

Egy győri családi ház vegyes tüzelésű kazánja, a gyanú szerint, kivitelezési hiba miatt túlmelegedett, a fűtéscsövek rezegni kezdtek, és majdnem felrobbant.

2020. Január 27. 14:28, hétfő | Helyi

Egy igazi zseni született - Mozartra emlékezünk!

Egy igazi osztrák zsenire emlékezik a mai napon a zeneirodalom. 264 évvel ezelőtt - ezen a hideg januári napon - született a meseszép Salzburgban Wolfgang Amadeus Mozart.

2020. Január 27. 13:07, hétfő | Helyi

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Nagy fölénnyel győzött Dézsi Csaba András, győri fideszes polgármesterjelölt. Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.

2020. Január 27. 10:29, hétfő | Helyi

Karmesteri pálcát ragadott a győri balettigazgató - Koncert az uszodában

Minden a vízről szólt a Győri Filharmonikus Zenekar farsangi koncertjén, amelyet immár hagyományosan idén is az Aqua Sportközpontban tartottak, ismét nagy közönségsikerrel. A Győri Balett igazgatója "vezényelt" is.