Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2016. Szeptember 05. 11:39, hétfő | Helyi
Forrás: Szeged ma - V, fotó házipatika.hu

Kokainnal kereskedő győri és szegedi lakosok ellen emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség

Kokainnal kereskedő győri és szegedi lakosok ellen emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három személlyel szemben, akik kokain-kereskedéssel, illetőleg fogyasztással voltak érintettek.

A vádirat szerint a vádlottak 2013 őszén ismerkedtek meg Győrben egy bevásárlóközpontban – közölte Kopasz Zsolt főügyész. Ennek során az I. rendű vádlott kokaint értékesített 20.000.-Ft értékben szegedi vádlott társának, illetőleg megadta a telefonszámát is annak érdekében, hogy ha a jövőben kokainra van szüksége, keresse őt. A felhívásnak megfelelően 2014 folyamán három alkalommal vásárolt az I. rendű vádlottól társa grammonként 20.000.-Ft-ért kokaint, végezetül 2014. november hónapjának elején az I. rendű vádlott győri lakásán került átadásra 80 gramm és mintegy 1.6 millió forint értékű kokain.

A vádlott társtól történt kokain megvásárlását követően a szegedi lakhelyű vádlott kipróbálta az anyagot, majd személygépkocsival Szegedre indult. Őt még aznap este Szegeden közúti ellenőrzés alá vonták, ahol feltalálásra került a korábban megvásárolt kokain. Ezt követően mind a kábítószert árusító vádlottat, mind pedig az azt birtokló vádlottat előállították. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az I. rendű vádlott által értékesített kábítószer mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügyészség további egy személyt vádol kábítószer kereskedelem vétségével, aki a szegedi lakhelyű vádlottól vásárolt és értékesített tovább kokaint Szeged területén, zömében szórakozóhelyeken.

A Csongrád Megyei Főügyészség az I. rendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével, a tőle vásárló férfit jelentős mennyiségű kábítószer birtoklás bűntettével, továbbá kábítószer kereskedelem vétségével és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, míg a tőle Szegeden vásárló társukat kábítószer-kereskedelem vétségével vádolja.

A vádlottak közül egy személy előzetes letartóztatásban, egy személy lakhelyelhagyási tilalom alatt, további egy vádlott pedig szabadlábon várja a Szegedi Törvényszék ítéletét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.