Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. December 06. 11:45, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Kölcsönkért autóval szállították a vadkendert

Kölcsönkért autóval szállították a vadkendert

Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás az ellen a két férfi ellen, akik Ausztriában vásárolták meg a 246 tő tápkockás cannabist.

A lébényi autópályás rendőrök március 4-én 19 órakor állították meg az M1 autópálya 172 kilométerszelvényében az Ausztriából hazánkba érkező gépkocsit. A jármű átvizsgálását követően annak rakteréből hét kartondobozba csomagolt, összesen 246 tő tápkockás növényi palánta került elő. Az elsődleges vegyészszakértői vélemény alapján a növények a cannabis félék családjába tartoznak.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a 27 éves S. Norbert 35 éves társával, H. Ferenccel együtt utazott az osztrák fővárosba egy kölcsönkért autóval, majd a vásárlást követően utaztak is vissza Magyarországra. S. Norbert kihallgatásakor elmondta, hogy saját célra vásárolta a palántákat, társa csupán elkísérte őt az útra.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya S. Norbert és H. Ferenc ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozást lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Címkék: szállítás, Vadkender

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.