Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2019. Május 14. 07:26, kedd | Helyi

Költők és Múzsáik

Költők és Múzsáik

Kellemes, kávéházi -, bensőséges hangulatú hely várta az érdeklődőket, az Abrakadabra speciality coffee-ban és természetesen Sík Frida és Venczel-Kovács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művészei.

A zenés-irodalmi est során Csokonai Vitéz Mihály, Juhász Gyula, József Attila, Radnóti Miklós és Szabó Lőrinc híres szerelmes versei mellett a költők Múzsái is megjelentek.
Az előadást hallgató közönség belerejthette magát a művészek profi előadásmódjának segítségével a szerelmi kapcsolatok mélységeibe és talán párhuzamot is vonhatott saját életével.

"Nem színpadon, hanem egy családias, bensőséges, kávéházi hangulatban fellépni mindig nehezebb, mint reflektorfényekkel, profi hangtechnikával, több kollegával karöltve a színház falain belül. És ezt még sorolhatnám. Annak ellenére, hogy jobban izgulunk ilyenkor, úgy érzem azonban, hogy többet is kapunk. Nemcsak a tapsot, hanem a szemek csillogását is magunkkal vihetjük, és ezekből táplálkozva érezzük azt, hogy van értelme. Hálásak vagyunk az Abrakadabra Kávéház csapatának, hogy átélhettük ezt a nem mindennapi érzést és köszönet mindenkinek, akik eljöttek és visszajelzéseik újabb irodalmi műsornak adnak lendületet. Már készül!" - nyilatkozta portálunknak Sík Frida színésznő.

A műsort követően a művészek beszélgetésre invitálták a közönséget, kötetlen társalgás keretében lehetőségünk volt még mélyebben megérteni a verseket.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 11:00, csütörtök | Helyi

Győrben is vár a Tavaszi Fesztivál

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön kezdődik Győr szezonnyitó összművészeti fesztiválja a Győri Tavaszi Fesztivál. Keretében koncertek, előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket.

2020. Február 18. 17:20, kedd | Helyi

Megrázó tragédia: Agyvérzést kapott, Győrben lett rosszul a Pokolgép frontembere

A Pokolgép frontembere, Tóth Attila, aki a Madách Színházban is szerepet vállal, a teátrum egyik fellépésén, Győrben lett rosszul. Kórházba szállították, azóta itt gyógyul.

2020. Február 18. 08:14, kedd | Helyi

Idegenvezetők Világnapjára készül a GyereGyőrbe csapata - Még zajlik a Regisztráció!

Magyarországon február 23-án, az Idegenvezetők Világnapján igyenes programokat kínálnak, ezt vállalta magára Győrben 14 és 17 óra között a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői csapata.

2020. Február 18. 06:31, kedd | Helyi

Mivel lepj meg egy kamasz lányt?

Kevés nehezebb dolgot tudunk elképzelni, mint ajándékot választani egy kamasz lánynak. Te is így vagy ezzel? Ha neked sem sikerült még megtalálni az ideális ötleteket, akkor maradj velünk és olvasd el tippjeinket!