Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 14. 07:26, kedd | Helyi

Költők és Múzsáik

Költők és Múzsáik

Kellemes, kávéházi -, bensőséges hangulatú hely várta az érdeklődőket, az Abrakadabra speciality coffee-ban és természetesen Sík Frida és Venczel-Kovács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művészei.

A zenés-irodalmi est során Csokonai Vitéz Mihály, Juhász Gyula, József Attila, Radnóti Miklós és Szabó Lőrinc híres szerelmes versei mellett a költők Múzsái is megjelentek.
Az előadást hallgató közönség belerejthette magát a művészek profi előadásmódjának segítségével a szerelmi kapcsolatok mélységeibe és talán párhuzamot is vonhatott saját életével.

"Nem színpadon, hanem egy családias, bensőséges, kávéházi hangulatban fellépni mindig nehezebb, mint reflektorfényekkel, profi hangtechnikával, több kollegával karöltve a színház falain belül. És ezt még sorolhatnám. Annak ellenére, hogy jobban izgulunk ilyenkor, úgy érzem azonban, hogy többet is kapunk. Nemcsak a tapsot, hanem a szemek csillogását is magunkkal vihetjük, és ezekből táplálkozva érezzük azt, hogy van értelme. Hálásak vagyunk az Abrakadabra Kávéház csapatának, hogy átélhettük ezt a nem mindennapi érzést és köszönet mindenkinek, akik eljöttek és visszajelzéseik újabb irodalmi műsornak adnak lendületet. Már készül!" - nyilatkozta portálunknak Sík Frida színésznő.

A műsort követően a művészek beszélgetésre invitálták a közönséget, kötetlen társalgás keretében lehetőségünk volt még mélyebben megérteni a verseket.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.