Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Május 14. 07:26, kedd | Helyi

Költők és Múzsáik

Költők és Múzsáik

Kellemes, kávéházi -, bensőséges hangulatú hely várta az érdeklődőket, az Abrakadabra speciality coffee-ban és természetesen Sík Frida és Venczel-Kovács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művészei.

A zenés-irodalmi est során Csokonai Vitéz Mihály, Juhász Gyula, József Attila, Radnóti Miklós és Szabó Lőrinc híres szerelmes versei mellett a költők Múzsái is megjelentek.
Az előadást hallgató közönség belerejthette magát a művészek profi előadásmódjának segítségével a szerelmi kapcsolatok mélységeibe és talán párhuzamot is vonhatott saját életével.

"Nem színpadon, hanem egy családias, bensőséges, kávéházi hangulatban fellépni mindig nehezebb, mint reflektorfényekkel, profi hangtechnikával, több kollegával karöltve a színház falain belül. És ezt még sorolhatnám. Annak ellenére, hogy jobban izgulunk ilyenkor, úgy érzem azonban, hogy többet is kapunk. Nemcsak a tapsot, hanem a szemek csillogását is magunkkal vihetjük, és ezekből táplálkozva érezzük azt, hogy van értelme. Hálásak vagyunk az Abrakadabra Kávéház csapatának, hogy átélhettük ezt a nem mindennapi érzést és köszönet mindenkinek, akik eljöttek és visszajelzéseik újabb irodalmi műsornak adnak lendületet. Már készül!" - nyilatkozta portálunknak Sík Frida színésznő.

A műsort követően a művészek beszélgetésre invitálták a közönséget, kötetlen társalgás keretében lehetőségünk volt még mélyebben megérteni a verseket.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 21. 07:55, szombat | Helyi

KERESIK A LOPOTT BANKKÁRTYÁT HASZNÁLÓ NŐKET

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövetők azonosításához.

2019. Szeptember 19. 13:54, csütörtök | Helyi

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon

2019. szeptember 17-én Győrött tartotta projekt-indító sajtótájékoztatóját és információs nyílt napját a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

2019. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Helyi

Fedezd fel Győrt emeletes busszal a Mobilitási Héten! Folytatódnak a programok

2019. szeptember 16. és 22. között ismét megrendezésre kerül az Európai Mobilitási Hét. Csütörtökön és pénteken is színes programok várják az Érdeklődőket.

2019. Szeptember 18. 13:38, szerda | Helyi

Új hírek érkeztek Szilágyi István állapotáról

Tavaly februárban letört egy darab a csípőjéből egy háztartási balesetben, és járókerettel is alig tudott közlekedni, de Szilágyi István felépült.