Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2020. Február 13. 10:45, csütörtök | Külföld

Koronavírus, drámai adatok: Már 15 ezer új koronavírusos megbetegedést jelentett Kína

Koronavírus, drámai adatok: Már 15 ezer új koronavírusos megbetegedést jelentett Kína

Új módszertan szerint tartja nyilván a koronavírusos megbetegedéseket Kína, ennek tudható be, hogy csütörtökön csaknem 15 ezer új megbetegedést regisztráltak.

A korábbi laboratóriumi vizsgálatokat túl időigényesnek tartották, ezért a tünetek figyelembevételével a betegek tüdejéről röntgenfelvételeket is készítenek, és ha az pozitív, akkor hozzáadják az új koronavírusos megbetegedésekhez - írja a Fox News.

A korábbi laboratóriumi vizsgálatok nem voltak eléggé gyorsak és pontosak sem - indokolták a lépést. Az új módszer bevezetése után a kínai Hupej tartományban csütörtökön máris 14 840 új koronavírus-fertőzésről számoltak be, míg egy nappal korábban ez a szám 1638 volt. Országosan 60 ezerre tehető a koronavírussal fertőzöttek száma.

A koronavírusban eddig 1369 ember halt meg.

A módszerrel azt is remélik, hogy a valóban megbetegedettek száma közelít a statisztikához - Pekinget korábban azzal vádolták, hogy a vírus kitörésekor visszatartotta a legfontosabb statisztikákat.

Kínában jelenleg 60 millió ember van karanténban, hogy megakadályozzák a vírus terjedését, a legtöbben Vuhan és Hupej tartományban.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 09:48, péntek | Külföld

Észak-Írországban is megjelent a koronavírus

Észak-Írországban is megjelent az új típusú koronavírus - közölte Michael McBride, a terület tisztiorvosa újságírókkal csütörtökön.

2020. Február 28. 07:25, péntek | Külföld

Egészségügyi ellenőrzést vezetnek be Szlovákiában a nemzetközi repülőtereken

Szlovákiában a koronavírus veszélyével összefüggésben péntektől az ország nemzetközi repülőterein egészségügyi ellenőrzésnek vetnek alá minden utast - közölte a kormány biztonsági tanácsa (BRSR) csütörtökön.

2020. Február 28. 06:40, péntek | Külföld

Csökkent Kínában a koronavírussal fertőzöttek száma

Szerdához képest több mint százzal csökkent csütörtökön Kínában az újabb, bizonyítottan a koronavírustól fertőzöttek száma. Szerdán 433 új esetet jegyeztek fel, csütörtökön 327-et – adta hírül pénteken a kínai egészségügyi

2020. Február 28. 06:07, péntek | Külföld

Egy kamasz maradványaira bukkantak egy pakisztáni állatkert oroszlánkifutójában

Egy kamasz maradványait találták meg egy pakisztáni állatkertben az oroszlánok kifutójában.