Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2020. Február 13. 10:45, csütörtök | Külföld

Koronavírus, drámai adatok: Már 15 ezer új koronavírusos megbetegedést jelentett Kína

Koronavírus, drámai adatok: Már 15 ezer új koronavírusos megbetegedést jelentett Kína

Új módszertan szerint tartja nyilván a koronavírusos megbetegedéseket Kína, ennek tudható be, hogy csütörtökön csaknem 15 ezer új megbetegedést regisztráltak.

A korábbi laboratóriumi vizsgálatokat túl időigényesnek tartották, ezért a tünetek figyelembevételével a betegek tüdejéről röntgenfelvételeket is készítenek, és ha az pozitív, akkor hozzáadják az új koronavírusos megbetegedésekhez - írja a Fox News.

A korábbi laboratóriumi vizsgálatok nem voltak eléggé gyorsak és pontosak sem - indokolták a lépést. Az új módszer bevezetése után a kínai Hupej tartományban csütörtökön máris 14 840 új koronavírus-fertőzésről számoltak be, míg egy nappal korábban ez a szám 1638 volt. Országosan 60 ezerre tehető a koronavírussal fertőzöttek száma.

A koronavírusban eddig 1369 ember halt meg.

A módszerrel azt is remélik, hogy a valóban megbetegedettek száma közelít a statisztikához - Pekinget korábban azzal vádolták, hogy a vírus kitörésekor visszatartotta a legfontosabb statisztikákat.

Kínában jelenleg 60 millió ember van karanténban, hogy megakadályozzák a vírus terjedését, a legtöbben Vuhan és Hupej tartományban.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 08:23, vasárnap | Külföld

Cseh elnökválasztás - Petr Pavel nyerte a választást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derült ki a statisztikai hivatal jelentéséből az összes szavazókörzetben leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

2023. Január 27. 13:59, péntek | Külföld

Az EU meghosszabbítja az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

Az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács fél évvel, 2023. július 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket - közölte a testület pénteken.

2023. Január 27. 06:49, péntek | Külföld

Ukrán légierő: több mint félszáz rakétával támadtak az oroszok

Oroszország 55 rakétát lőtt ki Ukrajnára, ebből a légvédelem 47-et semmisített meg, három H-59-es rakéta pedig nem ért célba - közölte csütörtökön az ukrán légierő parancsnoksága.

2023. Január 27. 06:47, péntek | Külföld

Partig sodródott tengeri aknát semmisítettek meg Romániában

A Duna-delta Szentgyörgy-ágának torkolatánál partig sodródott tengeri aknát semmisített meg a román haditengerészet egy különítménye csütörtökön.