Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. November 02. 10:20, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Kossuth híd: később

Kossuth híd: később

A tervezett november 7. - e helyett csak november 11 - én, pénteken indulhat meg az autós forgalom a Kossuth - hídon.

A munkák azért csúsznak, mert a szakemberek nagyobb felületű korróziós szerkezeteket találtak, mint amire számítottak. Mindez komoly többlet munkát igényel, ezért a határidő módosítás. A csúszás a Móricz Zsigmond rakparton épült új utat is érinti, azt is majd csak 10 nap múlva lehet használni.

Szeptember végén, amikor hozzáláttak a Kossuth - híd kiszélesítésének még arról volt szó, hogy körülbelül három hétig lesz kint a behajtani tilos tábla a forgalmas hídon, mostanra kiderült, jóval tovább kell elkerülnünk az átkelőt. Biztossá vált, hogy a november hetedikei határidő sem tartható, vagyis nem jövő hétfőn hanem csak november 11 - én, vagyis pénteken nyitják meg a hidat a forgalom előtt. Az útkezelő illetékese azzal magyarázta a csúszást, hogy a hídkorlát elbontásakor jóval nagyobb felületű korroziós szerkezetet találtak, mint amekkorára számítottak. A többletmunka pedig több idővel is jár, ezért a határidő módosítás. A szakemberek nem akarták bevállalni azt, hogy napokon keresztül fél pályán, lámpás irányítás mellett lehessen átkelni a Mosoni - Dunán, ezért inkább jövő hét péntektől adják át a forgalomnak a megszépült hidat, akkor már mindenféle akadálytól mentesen. A csúszás miatt késik a rakparton épült új út átadása is, azt ugyancsak november 11 - étől használhatják majd az autósok. Kíváncsian várjuk, hogy alakul a Belváros forgalma a korlátozások megszűnését követően, terveink szerint meg is mutatjuk Önöknek, hogy ki, hogyan boldogul a jelentősen átalakított forgalmi körülmények között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.