Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 03. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Kötelező biztosítás: elindult a roham

Kötelező biztosítás: elindult a roham

Az autósok 91 százaléka talált a jelenleginél olcsóbb kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb)

A netrisk.hu-n végzett első 300 ezer díjszámítás alapján, a clb.hu-n tarolt a K&H, a Wabard a Posta és az Uniqa bizosító, sokan választották az Allianzot, a többi biztosítónál viszont alig kötöttek szerződést - közölték az internetes alkuszok az MTI-vel.

Az első napon, azaz kedden, a clb.hu honlapján 15 százalékkal alacsonyabb áron, átlagosan 15.100 forintért kötöttek kgfb-t az ügyfelek. A netrisk.hu-n megkötött első tízezer szerződés átlagdíja alig 12.600 forint, csaknem 30 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve. Vagyis a váltással most akár a tervezett baleseti különadó terhe is megspórolható. Az árakat összevetve a KÖBE áll az első helyen, a megkötött szerződésekből ugyanakkor a legtöbbet az Uniqa viszi el eddig ennél az alkusznál.

A biztositas.hu on-line alkusz korábban jelezte, hogy az a biztosító, amelyik ebben a kampányban piacot szerez, az várhatóan megtarthatja az új ügyfeleket a további években is, mivel ennél alacsonyabb díjak már nem várhatók.

A legtöbb kalkulációból a KÖBE jön ki első helyen a netrisk.hu-nál, de az árazásban nem sokkal maradt el tőle az Uniqa sem. Az autósok negyede az Uniqához szerződik át, majd a KÖBE, az Allianz és a K&H Biztosító következik a sorban.

A díjai alapján harmadik a Wabard, de a megkötött szerződések számában csak hatodik helyen áll, míg a tavaly legtöbb új szerződést kötő Allianz a harmadik legtöbbször választott biztosító. Ám új szerződéseinek 96 százaléka újrakötés, vagyis döntően a meglévő ügyfelei kötik csak újra szerződésüket, az ezzel járó díjkedvezményért. Csupán az árakat nézve egyébként az Allianz a tizedik helyen áll jelenleg a biztosítói versenyben.

A lista végén mind az árakat, mind a megkötött szerződések számát nézve ugyanazok a biztosítók állnak a netrisk.hu-nál: ezek a Signal és a Generali.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni