Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 29. 09:58, hétfő | Helyi
Forrás: Pozsgai kitti/Nagy Csaba

Köztemetők ünnepi nyitvatartása Győrben

Köztemetők ünnepi nyitvatartása Győrben

Tájékoztató a kegyeleti megemlékezésre történő felkészülésről és a köztemetők ünnepi nyitva tartásáról.

Felkészülés a kegyeleti megemlékezésre

A felkészülés jegyében telnek a napok a megyeszékhely köztemetőit üzemeltető Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt-nél. A részvénytársaság munkatársai a köztemetőkben megmetszették illetve kivágták a száraz fákat, gyűjtik, majd elszállítják a lehullott falevelet, az aszfaltozott utakat seprik, a kavicsos utakat feltöltik, majd gereblyézik. A Nádorvárosi köztemető új ravatalozó lépcsőinek javítása elkészül. Az ünnepekre a Hősi halottak emlékmű tisztítása befejeződik. A biztonságos üzemeltetés érdekében szakemberek ellenőrzik a kutak állapotát, a szükséges javításokat elvégzik. A győri köztemetőkben fagymentes idő esetén a vízvételi lehetőség várhatóan biztosított lesz.

Ünnepi nyitva tartás:

A kegyeleti megemlékezés miatt a győri köztemetők 2012. október 29-től november 4-ig 7 és 20 óra között lesznek látogathatóak.

Behajtás a Nádorvárosi Köztemetőbe:

A behajtási jogosultsággal rendelkezők 2012. november 1-jén, 2-án, 3-án és 4-én 7 és 11 óra között hajthatnak be autóval a Nádorvárosi Köztemetőbe.

Újdonság idén, hogy a behajtási engedéllyel rendelkezők számára a megadott napokon és időben a Nádorvárosi köztemető mindkét bejárata nyitva lesz. Ez azt jelenti, hogy idén a Szent Lélek templom felőli bejárat is használható lesz behajtásra az erre jogosultak számára.

Ügyintézési lehetőségek:

A távolról érkezőknek fontos, hogy a győri köztemetőkben 2012. november 1-jén, 2-án, 3-án és 4-én 10-16:20 óra között gondnoki ügyeletet lesz, ekkor többek között a helyszínen sírhelyügyeket is lehet intézni.

Fontos a biztonság!

Kérjük, hogy a köztemetőkbe látogatók még rövid időre sem hagyjanak értéket – lakás és autókulcsot, táskát – a sírokon, a kutak környezetében és a járművekben.

Fotó: nol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.