Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 20. 07:00, péntek | Helyi

Különleges kutyajátszótér épült Győrben

Különleges kutyajátszótér épült Győrben

Különleges kutyafuttató épült a Mónus Illés és a Nádor utca kereszteződésénél lévő zöld területen, ahol a megszokott berendezések mellett öt készségfejlesztő játékot is elhelyeztek.

Ezek, a kis, közepes és nagyobb testű kutyák számára is a mozgás lehetőségét kínálják…

A fejlesztés sokaknak jó hír, hiszen lakótelepi környezetben a kutyasétáltatás olykor problémás. A kutyafuttató a kutyatartók számára azért hasznos, mert elkerített területen, kulturált körülmények között engedhetik el kedvencüket, míg a „nem kutyások” számára azért, mert a kutyafuttató megoldást jelent a korábbi póráz nélküli sétáltatásra, s a fűben hagyott kutyapiszokra is. – mondta el az átadáson Borsi Róbert a terület önkormányzati képviselője, aki az elmúlt év decemberében kezdeményezte a fejlesztést.

Hozzátette, a mintegy ötmillió forintos beruházás abban tér el a hagyományos kutyafuttatóktól, hogy a kutya WC, szemetes és pad mellett öt, az agility-pályákon láthatókhoz hasonlatos készségfejlesztő kutyajátékot is elhelyeztek. A képviselő minden kutyásnak ajánlja, hogy próbálja ki jószágával az új létesítményt, és legyenek rendszeres látogatói a parknak.

Az 530 négyzetméteres kutyfuttatót a Győr-Szol Zrt. üzemelteti, az említett berendezések mellett pedig körülötte kilenc fát is elültettek.

A területre éppen ekkor érkezett meg egy házaspár a kutyájukkal. Rotter Mártonné lapunknak kifejtette, nagyon örülnek ennek a fejlesztésnek, mert kiskutyájuk, a hat hónapos pomerániai törpespicc, Pumi nagyon szeret szaladgálni, itt pedig úgy engedhetik szabadon, hogy közben nem kell attól tartani, hogy kifut az autók elé. Férje hozzáfűzte, már megnézte a futtatóban fellelhető játékokat, és el is határozta, hogy amikor nagyobb lesz, akkor ezeken fogja képezni, tanítani a kutyust. Pumi ennek szemmel láthatóan nagyon örült, s végeláthatatlan játékba kezdett kedvenc kék labdájával.

Papp Zsolt

Forrás: gyorplusz.hu

Fotók: Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.