Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. December 15. 19:30, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Lámpákat cseréltek Győrben, az Ifjúság körúton

Lámpákat cseréltek Győrben, az Ifjúság körúton

A teljes Ifjúság körút közvilágításának korszerűsítése történt meg a napokban.

A régi nátrium fényforrások helyett a közel 30-40%-kal több fényt adó fém halogén izzók szolgáltatják a fényt. A 60 darab új lámpatest további előnye, hogy energiafelhasználásuk is kevesebb.

A Vill-Korr Hungária a Győr MJV közvilágítási hálózat üzemeltetésére, korszerűsítésére vonatkozó megállapodás alapján végezte el a munkákat az Útkezelő Szervezettel egyeztetve. A Győr-Szol Zrt. pedig hozzájárult az őszi munkálatok során elvégzett fametszésekkel is, hogy még jobb láthatóságot biztosítsanak az új lámpatestek.

A korszerűsítésnek köszönhetően jóval világosabb lett az utca sötétedéstől, mely elősegíti a biztonságosabb közlekedést és a közbiztonság számára is előnyös.
Az utcán nyáron már átadásra került egy megvilágított gyalogátkelőhely, most ezzel a további fejlesztéssel még magasabb a biztonsági szint a környéken, nem elhanyagolható, hogy a közelben iskola, óvoda és bölcsőde is van, biztonságosabb a megközelíthetőségük ezáltal.

Idén az Ifjúság körúton az elvégzett két közvilágítási korszerűsítéssel együtt további közlekedést szabályozó munkálatok zajlottak le, többek között több mint 100 parkolóhely lett felfestve, a veszélyes kereszteződésekben útburkolati jelek kerültek ki, új táblák is, továbbá közlekedést elősegítő tükrök kihelyezése is megtörtént, mellyel az egész környék közlekedése biztonságosabbá vált- mondta Radnóti Ákos képviselő.

aa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.