Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 21. 09:15, csütörtök | Helyi

Lampert Benedek képviselte hazánkat Gdańskban

Lampert Benedek képviselte hazánkat Gdańskban

Lampert Benedek képviselte Magyarországot ács kategóriában az idén 8. alkalommal Lengyelországban megrendezett Euroskills szakmai megmérettetésen.

A 23 éves szakember ácsmester édesapjától örökölte a szakma szeretetét. A versenyekre való felkészülésben Benedeket nemcsak családja, hanem egy mentor, Forró Máté ács oktató is segítette.

A három versenynap során egy nagy projektet moduljait kellett lépésről-lépésre elkészíteni.

„PRÓBÁLTAM MINDENT BELEADNI TÉNYLEG A LEGJOBB FORMÁMAT NYÚJTANI. EGÉSZ VÉGIG MOTIVÁLT VOLTAM, MERT SIKERÜLT JÓL HALADNI, VISZONT SAJNOS A VÉGÉRE KICSIT LEMARADTAM AZ ÉLBOLYTÓL, DE NEM CSÜGGEDTEM FOLYTATTAM TOVÁBB A LEGJOBB TUDÁSOM SZERINT.”

A versenyző végül, a legtöbb résztvevővel együtt, nem tudta befejezni a munkát és sajnos egy ponttal lemaradt az éremről. Munka közben ugyan nem tudott a szurkolókra figyelni, de Benedek örömmel fogadta és megtisztelőnek érezte, hogy családján és mentorán kívül a Tetőépítők Egyesületének és az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetségének delegációja is jelen volt mindhárom versenynapon.

Rengeteg befektetett idő és energia van egy-egy ilyen versenyben, mivel a különböző bajnokságok feladatai egymásra épülnek, Lampert Benedek tulajdonképpen már 3-4 éve készült élete harmadik és egyben utolsó ácsversenyére. Azért volt ez az utolsó, mert egy versenyző kétszer ugyanazon a bajnokságon nem vehet részt, de Benedek nem csüggedt, újabb célt tűzött ki maga elé, szeretné ugyanis mentorként a megmérettetések során megszerzett tudását és tapasztalatait átadni a következő generációnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.