Városlista
2022. december 9, péntek - Natália

Hírek

2017. Szeptember 28. 08:15, csütörtök | Helyi

Látogasson el az épülő Mosoni-Duna-hídhoz!

Látogasson el az épülő Mosoni-Duna-hídhoz!

Ismét nyílt nap keretében tekinthetik meg az érdeklődők az új, épülő Mosoni-Duna-hidat szeptember 30-án, szombaton 9 -14 óráig.

Péntekig, szeptember 29-én délig várják a jelentkezéseket a szervezők a következő nyilvános látogatónapra. A híd elemeinek összeszerelésének már az utolsó fázisában tartanak Felkerültek a szerkezetre a merevítő kábelek és a betolási előkészületek is jól haladnak. A bal oldali ártéri híd pályalemezére rákerült az aszfalt burkolat és a csatlakozó úttal való összekötés is hamarosan megtörténik.

Jelentkezés:

Az érkező látogatókból a látogatást vezetők csoportokat alakítanak ki, és ezeknek a csoportoknak ismertetik az építési technológiát és a kivitelezést. A vezetés - várhatóan - két óránkénti gyakorisággal fog indulni.

Az egyéni látogatáshoz - a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében - szintén szükséges a "jelentkező" email küldése.

További információkat a mosoni-duna-hid@hodut.hu email címen illetve a facebook oldalon kaphatnak felvilágosítást az érdeklődők.

A jelentkezés utáni egyéb tudnivalók:

A jelentkezés akkor vehető befejezettnek, ha a látogatóközpontból kapott választ visszaigazolták. Addig csak feltételes jelentkezésnek számít és túljelentkezés esetén törlésre kerül. A látogatóközpont látogatása díjmentes! A látogatói korhatár szülői felügyelet mellett min. 10 éves kor.

A látogatás során a látogatók az építési területre nem mehetnek be, csak az elkerített látogatói részen tartózkodhatnak. A ruházatnak - a balesetek elkerülése érdekében - zártnak kell lenni és a lábbelinek is. (Szandál, nyári papucs, saru vagy hasonló nem!)

Akinek van láthatósági mellénye az lehetőleg hozza magával, munkavédelmi sisakot a látogatás idejére a szervezők biztosítanak. Nagy meleg esetén a védőitalt a látogatóknak maguknak kell biztosítani, a látogató központ területén nincs vásárlásra lehetőség.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 09:16, péntek | Helyi

Veretlenül a bajnokságban

Két Bajnokok Ligája mérkőzés között a hazai bajnokságban is pályára lépett az Audi ETO KC.

2022. December 09. 08:16, péntek | Helyi

Végleg bezár a Benedetto Győrben

Több, mint 30 év után végleg bezárja kapuját a híres győri Benedetto fagylaltozó.

2022. December 09. 07:16, péntek | Helyi

Két nap alatt öt helyen mentett életet a szén-monoxid érzékelő

Az elmúlt két napban összesen öt alkalommal riasztották megyénk tűzoltóit a szén-monoxid érzékelők jelzése miatt. Az érzékelők minden esetben időben figyelmeztettek a mérgező gáz jelenlétére. Az esetek során nem sérült meg senki.

2022. December 08. 09:16, csütörtök | Helyi

Már egyre többen keresik a szaloncukrokat

A szaloncukor sok helyen már november óta kapható, ami elengedhetetlen kelléke a karácsonynak. Manapság fára már nem nagyon kerül az édességből, de a fa alatt vagy az ünnepi asztalon szinte minden háznál van a karácsonyi időszak alatt.