Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Január 25. 08:12, csütörtök | Helyi

Legendás balettművész költözött az égi társulatba: meghalt Kaszás Ildikó

Legendás balettművész költözött az égi társulatba: meghalt Kaszás Ildikó

A Győri Balett is sokat köszönhet Kaszás Ildikónak, aki életének 84. évében hunyt el. A budapesti születésű balettmester még tavaly is aktívan dolgozott.

Ő vezette a Spartacus próbáit, amit 2023-ban újított fel a Magyar Állami Operaház.

Kaszás Ildikó a legendás koreográfus, Seregi László állandó asszisztense és betanító balettmestere volt. Halálának híre a Győri Balett korábbi igazgatóját is lesújtotta. Kiss János a Győri Híreknek elmondta, az Operaházban látta előszőr Kaszás Ildikót, aki „hihetetlen erős karakter, személyiség volt.” Kapcsolatuk hosszú évekre nyúlik vissza, rendszeresen hívták egymást telefonon. Legutóbb újév után. „Megelőzött engem, és nagyon szégyelltem magam, amikor felhívott, hogy Janikám, mert mindig azt mondta, Janikám, boldog új évet” – idézte fel Kiss János. Hozzátette: „Beszélgettünk, hogy melyik darabot fogja elkezdeni az Operában. Nagyon-nagyon fájdalmas. Szerintem az egész magyar táncéletnek meg akik Seregin nőttek fel.”

A Győri Balett volt igazgatója elmondta, nemcsak neki, hanem a társulatnak is van kötődése Kaszás Ildikóhoz. „Kaszás Anni, aki a drága testvére Ildikónak, ő pedig a Győri Balettnek volt pár éven keresztül a balett-titkára. Nagyon sokat járt le az Annit meglátogatni. Bakonyban élt a testvérével, akit nagyon-nagyon szeretek. Neki is hihetetlen nagy fájdalom lehet. Annyira csupaszív ember volt, és annyira imádta a táncosokat, hogy azt nem lehet elmondani. Azt hiszem, hogy nagyon sokat köszönhet a táncot szerető közönség Kaszás Ildikónak” – fogalmazott Kiss János.

Kaszás Ildikót a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti.

Fotó: Opera.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.