Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. December 04. 09:18, hétfő | Helyi

Legördült az Audi Hungaria gyártósorról az 500 000. elektromotor

Legördült az Audi Hungaria gyártósorról az 500 000. elektromotor

Az Audi Hungaria munkatársai a mai napon elkészítették az 500 000. elektromos hajtást.

A jubileumi elektromotort az Audi SQ8 e-tron modelljébe építik be Brüsszelben, ahova a vállalat klímasemleges, zöld vonatokkal szállítja az elektromos hajtásokat.

A győri Audi Hungariánál 30 évvel ezelőtt indult el a motorgyártás, a vállalat termékportfóliója 2018-ban bővült elektromos hajtásokkal. A vállalat idén novemberben kezdte meg legújabb elektromotor típusa, a Premium Platform Electric (PPE) gyártását.

„VÁLLALATUNK AZ ELMÚLT ÉVTIZEDEK SORÁN A VILÁG LEGNAGYOBB MOTORGYÁRÁVÁ FEJLŐDÖTT – KÖZPONTI SZEREPLŐI VAGYUNK AZ AUDI ÉS VOLKSWAGEN KONSZERN GLOBÁLIS TERMELÉSI HÁLÓZATÁNAK. EDDIG ÖSSZESEN FÉLMILLIÓ ELEKTROMOTOR KÉSZÜLT GYŐRBEN, ÍGY A VÁLLALAT SOKÉVES TÖRTÉNETÉNEK EGY ÚJABB FONTOS MÉRFÖLDKÖVÉHEZ ÉRKEZTÜNK. KÖSZÖNÖM AZ EGÉSZ MUNKATÁRSI CSAPATNAK! AZ ÚJ PPE ELEKTROMOTOROK GYÁRTÁSÁVAL ELÉRKEZTÜNK TERMÉKPORTFÓLIÓNK TOVÁBBFEJLESZTÉSÉNEK KÖVETKEZŐ LÉPÉSÉHEZ, EGYBEN NÖVELTÜK GYÁRTÁSI MÉLYSÉGÜNKET. ÍGY MUNKATÁRSAINK ÚJ KOMPETENCIÁKAT SAJÁTÍTOTTAK EL PÉLDÁUL A VÁLTÓKOMPONENSEK TERÉN. MAGASAN KÉPZETT SZAKEMBEREINKKEL ÉS MUNKATÁRSAINKKAL FOLYAMATOSANAN TOVÁBB FEJLESZTJÜK BELSŐ ÉGÉSŰ MOTORJAINK HATÉKONYSÁGÁT, ÉS TOVÁBB HALADUNK AZ E-MOBILITÁS ÚTJÁN”, MONDTA ROBERT BUTTENHAUSER, AZ AUDI HUNGARIA MOTORGYÁRTÁSÉRT FELELŐS IGAZGATÓSÁGI TAGJA.

Az Audi Hungaria nem csak gyártja, hanem fejleszti is az elektromos hajtásokat: a Műszaki Fejlesztés 2001 óta segíti a vállalatnál a gyártói tevékenységet nem csupán Győrben, hanem az Audi és a Volkswagen Konszern további gyártótelephelyei számára is.

Címkék: Audi Hungaria, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.

2024. Február 22. 08:12, csütörtök | Helyi

Filmbe illő autó üldözés volt Győrben – Videóval

Akciófilmbe illő jelenetnek lehettek tanúi nyáron a győriek: egy drog hatása alatt álló férfit csak hosszas üldözés után sikerült elkapni a rendőröknek. Videóval!

2024. Február 22. 07:15, csütörtök | Helyi

Ismét a bérekről tárgyaltak a győri Audiban

Február 19-én ismét egy asztalhoz ültek az Audi Hungaria és az autógyár szakszervezetének képviselői.

2024. Február 21. 09:13, szerda | Helyi

Amikor a robotika szak hasznosul a mezőgazdaságban

A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának tudóscsoportja fejlesztette ki azt a kisméretű mezőgazdasági robotot, amely mesterséges intelligencia alkalmazásával új szintre emeli a mezőgazdasági munkálatokat.