Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2010. December 23. 09:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Letették az esküt az önkéntes védelmi tartalékosok a győri laktanyában

Letették az esküt az önkéntes védelmi tartalékosok a győri laktanyában

Győrben készen állnak az önkéntes védelmi tartalékosok, hogy januártól átvegyék a katonai objektumok őrzését. A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában szerdán 69 fő tett katonai esküt, melynek eredményeként 2011. január

A védelmi tartalékosok katonai esküjüket követően határozatlan idejű szerződésben vállalták, hogy a tényleges önkéntes védelmi tartalékos katonai szolgálatuk során a Honvédség igényei szerint közreműködnek a honvédelmi szempontból kiemelten fontos infrastruktúra őrzés-védelmi feladatainak ellátásában.
A tartalékosok az elmúlt napokban - az ezred kijelölt állományának vezetésével - intenzív katonai kiképzésen vettek részt, mely keretében felelevenítették általános katonai ismereteiket, valamint éleslövészetet hajtottak végre.
Az ezred Művelődési Otthonában a mai napon került sor az ünnepélyes eskütételre, mely a csapatzászló, majd az elöljáró fogadásával vette kezdetét. A rendezvényen megjelent Bozsóki Attila mk. alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese, Fegyveres László alezredes törzsfőnök, valamint Papp István, a Magyar Tartalékosok Szövetségének megyei elnöke. A Himnusz eléneklése után Bozsóki alezredes ünnepi beszédében hangsúlyozta: "A katona a történelem folyamán mindig egy cél, egy eszme, egy nemzeti érzés érdekében harcolt. Cselekedetét mindig is áthatotta egy érzelmi kötődés, egy elhivatottság, egyfajta kötelességtudat". Az alezredes úr felhívta az állomány figyelmét, hogy érezzék át önkéntes tartalékos katonává válásuk jelentőségét, a letett katonai esküjük szellemében végezzék jövőbeni feladataikat a Magyar Köztársaság állampolgárainak megelégedésére. Ezt követően az elöljárók és a csapatzászló előtt 69 fő tett tette le katonai esküjét. A Szózat elhangzása, majd a csapatzászló elvezetése után az önkéntes védelmi tartalékosok aláírták az eskü írott változatát.
Az állomány első váltása december 31-én reggel veszi fel először a szolgálatot az ezred laktanyájában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.