Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Augusztus 04. 14:34, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Litván és amerikai légiós érkezik a Győr női kosárcsapatához

Litván és amerikai légiós érkezik a Győr női kosárcsapatához

Litván és amerikai légióssal erősít a 2015/2016-os idényre a legutóbb bajnoki bronzérmes UNI Győr női kosárlabdacsapata.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján Fűzy András társadalmi elnök elmondta, a litván Monika Grigalauskayte - aki a nyári magyar-román rendezésű Európa-bajnokságon is pályára lépett - szeptember elején, az amerikai Cyesha Goree pedig augusztus végén csatlakozik a kerethez.

"Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a szerbekkel friss Európa-bajnok Tamara Radocajjal is, bízunk benne, hogy marad Győrben" - tette hozzá.

A csapat gerincét a tavalyiak közül Laklóth Anna, Koch Dóra és az osztrák-magyar Takács Kata alkotja, hozzájuk érkezik Papp Regina a PEAC-tól és Varga Zsófia a ZTE-től, valamint hat fiatal játékos.

A tíz éve alakult egyesület a jubileumi szezonban ismét elindul az Európa Kupában, amelyben október 28-án hazai pályán kezdi meg szereplését a portugál Sportiva ellen. Völgyi Péter vezetőedző kiemelte, hogy idén szeretnének továbbjutni az EK-csoportkörből.

A győriek szeptember 6-án rendezik meg a Fűzy Ákos-emlékmérkőzést, az ellenfél a szlovák Ruzomberok lesz.

2013. szeptember 7-én az akkor még HAT-AGRO UNI Győr néven működő csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál ütközött össze egy személyautóval. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, több játékos súlyosan megsérült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.