Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 09. 14:41, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Lövöldözés Párizs keleti részén is - Legalább két ember meghalt

Lövöldözés Párizs keleti részén is - Legalább két ember meghalt

Legalább két ember meghalt pénteken a párizsi túszejtés során, amelyet feltehetően az előző napi montrouge-i lövöldöző követett el.

Párizs, 2015. január 9., péntek 14:35 (MTI) - Legalább két ember meghalt pénteken a párizsi túszejtés során, amelyet feltehetően az előző napi montrouge-i lövöldöző követett el.

A rendőrség közlése szerint a férfi legalább öt tússzal elbarikádozta magát egy kóser élelmiszerboltban Vincennes városrész határában.

Ezt megelőzően:

Párizs, 2015. január 9., péntek 14:20 (MTI) - Legalább öt túszt ejtett pénteken Párizs határában az előző napi montrouge-i lövöldözés gyanúsítottja - közölte a rendőrség.

A férfinál - aki a csütörtöki tűzharcban egy rendőrnő megölt, egy utcaseprőt pedig életveszélyesen megsebesített - a France2 francia közszolgálati televízióban megszólaltatott szemtanúk szerint "háborús fegyverzet" van.
A túszejtést megelőző mintegy húsz másodpercig tartó lövöldözésben legalább egy ember megsérült.
A környéket teljesen lezárták, a levegőben helikopterek köröznek, a rendőrség elitalakulatai folyamatosan érkeznek a helyszínre.
A hatóságok tájékoztatása szerint a környékbeli oktatási intézmények tanulói nem hagyhatják el az épületeket.

Párizs, 2015. január 9., péntek 13:53 (MTI) - Lövöldözés volt péntek délután 1 óra tájban Párizs keleti részén, Vincennes város határában. A hatóságok feltételezése szerint az elkövető az előző napi montrouge-i lövöldöző.

Az elkövető túszul ejtett egy vagy több embert egy kóser élelmiszerüzletben. A mintegy húsz másodpercig tartó lövöldözésben legalább egy ember megsérült - közölte a rendőrség.
A hatóságok délelőtt közölték, hogy mégiscsak van kapcsolat a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztőségében két nappal ezelőtt elkövetett, 12 áldozatot követelő merénylet és az előző nap Párizs egyik déli elővárosában, Montrouge-ban végrehajtott lövöldözés elkövetői között. A gyanúsítottak 2004-ben ugyanabban az Irakba dzsihadistákat küldő csoportban tevékenykedtek.

Fotó: http://www.dailymail.co.uk/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.