Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 16. 08:30, hétfő | Helyi

Ma több városban újraélesztenek

Ma több városban újraélesztenek

Október 16-a, a mai nap az Újraélesztés Nemzetközi Napja, ebből az alkalomból a Nyugat-Dunántúl megyéinek több mentőállomásán is lehetőség nyílik az újraélesztés alapvető ismereteinek elsajátítására.

A megjelölt mentőállomásokon adott időpontokban szabadnapos mentődolgozók mutatják és tanítják meg az alapvető mozdulatokat. Győrben, Csornán, Kapuváron, Pannonhalmán és Sopronban 8-tól 14 óráig, Mosonmagyaróváron 9-15 óráig.

A kezdeményezés legfőbb célja, hogy a laikus lakosság körében minél szélesebb körben képezzenek készség szintű ismereteket, mert néhány egyszerű lépés megtanulásával bárki menthet életet. A mentők az emberekben felmerülő, bizonytalanságot, félelmeket keltőkérdések megválaszolásában is rendelkezésre állnak. A programon való részvétel ingyenes.

Fontos mondat a végére: Magyarországon évente több ezer ember veszti életét hirtelen szívmegállás következtében, miközben az azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne.
A pontos címek
Győr: Tarcsay V. u. 11. Csorna: Bartók B. u. 4. Kapuvár: Győri u. 1. Mosonmagyaróvár: Csaba u. 1/c. Sopron: Kurucz körút 65/A. Pannonhalma: Petőfi S. u. 23.

Fotó: blikk.hu

Forrás: kisalfold.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.