Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2014. December 12. 16:34, péntek | Helyi

Ma van a csúnya pulcsik világnapja!

Ma van a csúnya pulcsik világnapja!

Bár hazánkban még újdonságnak számít a rondapulóver-nap, ám az Egyesült Államokban már ennek is megvannak a hagyományai.

A karácsonyi témájú, fájdalmasan agyondíszített pulcsik először a múlt század ötvenes éveiben bukkantak fel. A trend aztán a divatkatasztrófák évtizedében, vagyis a nyolcvanas években éledt újra. Az irányzat első számú ikonja akkoriban Bill Cosby amerikai komikus volt, akinek védjegyévé váltak azok a rettenetesebbnél rettenetesebb, mintás pulóverek, melyeket legendás tévésorozatában, a Cosby Show-ban viselt.

A kilencvenes években aztán az égetést és a szemetest megúszó csúnya pulcsik is a gardróbok mélyére kerültek. Majd jött 2001, és a Bridget Jones naplója című film emlékezetes jelenete a rénszarvasos pulóverben feszítő Mark Darcyval. A ronda pulcsikat egyszeriben újra elő- és felkapták: a giccses ruhadarab újra menő lett, persze ironikus megközelítésben. Amerikában és Nagy-Britanniában akkoriban szerveződtek az első ronda pulcsis bulik, karácsony közeledtével pedig a bájosan borzasztó viselet saját világnapot kapott, melyet immár 33 országban ünnepelnek.


Colin First


Kanye West


Cee Lo Green


Justin Bieber


Taylor Swift


The Modern Family


Katy Perry


Snoop Dogg

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.