Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 29. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Mackók lepték el a Győr Plazát

Mackók lepték el a Győr Plazát

A Győr Plazát mackó-invázió súlytotta pénteken. Azonban nem kell semmilyen különleges katasztrófára gondolni, hiszen kivételes megtiszteltetésben részesült a város.

Elsőként itt, Győrben tekinthető meg a rákóczifalvi Macimúzeum Olimpiai Sportágakat bemutató kiállítása. A bocsok remélhetőleg sok gyermeket inspirálnak majd arra hogy kipróbálják magukat a különböző sportágakban. A tárlat kiegészül a múzeum további 300 mackójával; amit a Balázs család barátai és ismerősei segítségével gyűjtött össze az évek során.

A rangidős brumi a századforduló idején készült, ezenkívül az 1960-as évekből is találhatunk közöttük értékes darabokat, de természetesen fiatalabbak is népesítik a híres mackópopulációt. A sportolók közül is több generáció volt jelen a megnyitón, szimbolizálva a kiállított macik közötti korkülönbséget. Többek között Palotai Károly az 1964-es tokiói játékok aranyérmes labdarúgó csapatának kapitánya, Röck Samu, Borkai Zsolt és Csollány Szilveszter mesteredzője, Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, és Krutzler Eszter súlyemelő is megtisztelték jelenlétükkel a megnyitót. A medvék két hétig, május 25-től június 8-ig várják a felnőtteket és gyerekeket egyaránt, aztán útra kelnek és több nagyvárosban is megtekintheti őket a közönség. Az év végére több generáció olimpikonjainak aláírásával gazdagodva térnek vissza a mackók hozzánk, befejezvén egész éves turnéjukat.

Gyere el Te is, hogy együtt indítsuk útnak mackó barátainkat.

Fotó: Brugós Vanda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.