Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2013. Március 21. 12:38, csütörtök | Helyi
Forrás: alexanderbognar.com

Magyar lány a nagykövete a világ mosolyait bemutató filmnek

Magyar lány a nagykövete a világ mosolyait bemutató filmnek

Világraszóló filmes projekthez csatlakozott egy győri operatőr és csapata. Ajánlásukra, a Mosolyka- Kerekesszékkel a világ blog szerzője, Hozleiter Fanny lett a Smile to the world nagykövete.

Hozleiter Fanny, avagy Mosolyka. Így ismerikidehaza azt a kerekesszékes, nagy betegséggel küzdő fiatal lányt, akimosollyal gyógyítja önmaga és mások lelkét. A mosoly ereje hatalmas,csak erről időnként hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Ez azalapgondolat motiválta azt az öt fős nemzetközi csapatot, akik életrehívták a "Smile to the world" filmes projektet. A www.thesmilebook.orgoldalon megismerkedhetünk a 31 különböző ország 55 filmesével, akikgőzerővel dolgoznak azon, hogy saját hazájukból a legszebb mosolyokatküldjék el Franciaországba.

Frédéric Viau-Davodeau a film rendezője tette közzé azt a felhívást, melyben filmesek jelentkezését várta a világ minden pontjáról. Magasem hitte, de a közzététel után órákon belül több száz megkereséstkapott, többek között hazánkból is. Miután lezárta a regisztrációt ésközzétette a névsort kiderült, hogy Magyarországról csak egy filmes kapottlehetőséget, Bognár Alexander.

A győrifilmes és csapata is nagyon örült a lehetőségnek, s rögtön eszükbejutott Hozleiter Fanny, akit meg is kerestek azzal, hogy szeretnékrögzíteni a filmhez a mosolyát. Erről egy üzenetben a "Smile tothe world" projektvezetőit is értesítették, akik rövid időn belül válaszoltak.

Hozleiter Fanny és Bognár Alexander a "Smile to the world" hazai forgatásán

- Fanny egy olyan személyiség, akiről mindannyiunknak példát kellenevennünk, de mi csak a saját problémáinkkal vagyunk elfoglalva- mondtaFrédéric Viau-Davodeau rendező.- Az, ahogyan Fanny feldolgozza a veletörténteket, ahogyan reagál a nehézségekre, mindenkitől hatalmastiszteletet érdemel, ezért döntöttünk úgy, hogy szeretnénk, haképviselne minket és megkértük, hogy legyen a projekt nagykövete.

Fanny úgy érezte, egy álomba csöppent, amikor megtudta a hírt.

- Már nem csak a közvetlen környezetemben munkálkodhatok, hanem ennélsokkal távolabb is, imádom ezt a projektet- mondta Fanny, miutánmeghallgatta Frédéric üzenetét Franciaországból.- Az a tapasztalatom,hogy egy aprócska mosoly hatalmas dolgokra képes, ráadásul ragadósdolog. Én itthon elindítom ezelőtt a kamera előtt, aztán ki tudjakinek az arcán landol? Ez egy fantasztikus, életre szóló élményszámomra.

A győri stáb aktív tagja lett a nemzetközi filmes csapatnak, aholMadagaszkártól az Egyesült Államokig, Grúziától Németországig,rengeteg, mára több, mint 600 résztvevő azon dolgozik, hogy továbbivilágra szóló projekteket indítson.

A "Smile to the world" filmet interneten lehet majd elérni. Semforgalmazó, sem támogató nincs a háttérben, teljesen nonprofit,önköltséges kezdeményezés. Célja, hogy mindenhova eljuttassa azemberek mosolyát a világban. Bognár Alexander és csapata még keresi amosolyokat, érdemes követni őket a közösségi oldalakonhátha éppen ígylelnek rá arra a mosolyra, ami még belekerülhet a világraszóló filmbe.

Fanny üzenete a film készítőinek:

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 30. 10:00, hétfő | Helyi

Színművész karanténban: Bródy Norbert

Bródy Norbert színész, a Győri Nemzeti Színház művésze is nyilatkozott a jelenlegi helyzetben kialakult napjairól.

2020. Március 30. 08:02, hétfő | Helyi

Színművész karanténban: Szikra József

Szikra József a Győri Nemzeti Színház művésze, Budapestről mesélt a jelenleg kialakult helyzetben zajló napjairól a győrieknek.

2020. Március 30. 07:38, hétfő | Helyi

Pozitív lett a győri jegyző koronavírus-tesztje, rendkívüli fertőtlenítés a Városházán

Dr. Dézsi Csaba András polgármester vasárnap este küldte a hírt közleményben a Győr Plusz Médiának.

2020. Március 29. 07:34, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp március 30-tól