Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Március 21. 12:38, csütörtök | Helyi
Forrás: alexanderbognar.com

Magyar lány a nagykövete a világ mosolyait bemutató filmnek

Magyar lány a nagykövete a világ mosolyait bemutató filmnek

Világraszóló filmes projekthez csatlakozott egy győri operatőr és csapata. Ajánlásukra, a Mosolyka- Kerekesszékkel a világ blog szerzője, Hozleiter Fanny lett a Smile to the world nagykövete.

Hozleiter Fanny, avagy Mosolyka. Így ismerikidehaza azt a kerekesszékes, nagy betegséggel küzdő fiatal lányt, akimosollyal gyógyítja önmaga és mások lelkét. A mosoly ereje hatalmas,csak erről időnként hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Ez azalapgondolat motiválta azt az öt fős nemzetközi csapatot, akik életrehívták a "Smile to the world" filmes projektet. A www.thesmilebook.orgoldalon megismerkedhetünk a 31 különböző ország 55 filmesével, akikgőzerővel dolgoznak azon, hogy saját hazájukból a legszebb mosolyokatküldjék el Franciaországba.

Frédéric Viau-Davodeau a film rendezője tette közzé azt a felhívást, melyben filmesek jelentkezését várta a világ minden pontjáról. Magasem hitte, de a közzététel után órákon belül több száz megkereséstkapott, többek között hazánkból is. Miután lezárta a regisztrációt ésközzétette a névsort kiderült, hogy Magyarországról csak egy filmes kapottlehetőséget, Bognár Alexander.

A győrifilmes és csapata is nagyon örült a lehetőségnek, s rögtön eszükbejutott Hozleiter Fanny, akit meg is kerestek azzal, hogy szeretnékrögzíteni a filmhez a mosolyát. Erről egy üzenetben a "Smile tothe world" projektvezetőit is értesítették, akik rövid időn belül válaszoltak.

Hozleiter Fanny és Bognár Alexander a "Smile to the world" hazai forgatásán

- Fanny egy olyan személyiség, akiről mindannyiunknak példát kellenevennünk, de mi csak a saját problémáinkkal vagyunk elfoglalva- mondtaFrédéric Viau-Davodeau rendező.- Az, ahogyan Fanny feldolgozza a veletörténteket, ahogyan reagál a nehézségekre, mindenkitől hatalmastiszteletet érdemel, ezért döntöttünk úgy, hogy szeretnénk, haképviselne minket és megkértük, hogy legyen a projekt nagykövete.

Fanny úgy érezte, egy álomba csöppent, amikor megtudta a hírt.

- Már nem csak a közvetlen környezetemben munkálkodhatok, hanem ennélsokkal távolabb is, imádom ezt a projektet- mondta Fanny, miutánmeghallgatta Frédéric üzenetét Franciaországból.- Az a tapasztalatom,hogy egy aprócska mosoly hatalmas dolgokra képes, ráadásul ragadósdolog. Én itthon elindítom ezelőtt a kamera előtt, aztán ki tudjakinek az arcán landol? Ez egy fantasztikus, életre szóló élményszámomra.

A győri stáb aktív tagja lett a nemzetközi filmes csapatnak, aholMadagaszkártól az Egyesült Államokig, Grúziától Németországig,rengeteg, mára több, mint 600 résztvevő azon dolgozik, hogy továbbivilágra szóló projekteket indítson.

A "Smile to the world" filmet interneten lehet majd elérni. Semforgalmazó, sem támogató nincs a háttérben, teljesen nonprofit,önköltséges kezdeményezés. Célja, hogy mindenhova eljuttassa azemberek mosolyát a világban. Bognár Alexander és csapata még keresi amosolyokat, érdemes követni őket a közösségi oldalakonhátha éppen ígylelnek rá arra a mosolyra, ami még belekerülhet a világraszóló filmbe.

Fanny üzenete a film készítőinek:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.