Városlista
2020. február 29, szombat -

Hírek

2016. Július 01. 18:28, péntek | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Magyar rendőrök is segítik a Horvátországban nyaraló turistákat.

Magyar rendőrök is segítik a Horvátországban nyaraló turistákat.

Zadarban, a magyarok által egyik legkedveltebb nyári úti cél helyszínén mától három magyar rendőr lát el külszolgálatot.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően 2016. július 1-jétől 2016. augusztus 31-ig három-három rendőr – havi váltásban – segítő jelleggel közreműködik a horvát tengerpart idegenforgalmilag frekventált övezeteibe utazó magyar turistákkal kapcsolatos rendészeti tevékenységben.

A horvát-magyar közös feladatokban összesen hét (hat kiutazó és egy tartalék) közrendvédelmi szakterületen tapasztalatot szerzett magyar egyenruhás vesz részt. A rendőrök a horvát kollégákkal közös járőrszolgálat keretében Zadarban és a környékbeli településeken, jellemzően a közterületeken lesznek jelen, illetve a belterületeken található éttermeket, kávézókat, strandokat ellenőrzik, továbbá alkalmanként – a környék szigetei körül a hajózási útvonalakra figyelemmel – parti járőrözést is ellátnak.
Az egyenruhások 2016. június 10-én a Rendőrségi Igazgatási Központban egynapos felkészítésen vettek részt, ahol átfogó tájékoztatást kaptak a horvát kultúráról, a turisták által látogatottabb területekről, és egyéb helyi sajátosságokról, a várható feladataikról, az aktuális nemzetközi történésekről, és többek között az egészségügyi veszélyforrásokról. A felkészítésen hangsúlyozták a fellépési-megjelenési kultúra és a hatékony kommunikáció fontosságát, továbbá az intézkedések fokozottan segítő jellegét.

Az elmúlt években a magyar rendőrök által végrehajtott intézkedések közül a turisták részére adott felvilágosítások (például: elveszett tárgyakkal, tulajdonjoggal kapcsolatos eljárás, egészségügyi ellátás igénybevétele), útbaigazítások, illetve figyelmeztetések voltak jellemzőek. Rendőreink a magyar állampolgárok által okozott, vagy abban érintett közlekedési balesetekkel összefüggő rendőrségi eljárásokban is hatékonyan részt vesznek, ezzel is segítséget nyújtva az ügyek intézésében, illetve a nyelvi nehézségek leküzdésében.

A magyar rendőrök a segítségre szoruló nyaralók számára a nap 24 órájában elérhetőek a +36206242654 és a +36203436439 mobil elérhetőségeken.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 15:42, péntek | Helyi

Nagy hiányban fog szenvedni a Jóban Rosszban

A sorozat rajongói péntek este láthatják utoljára a képernyőn Nagy Balázst.

2020. Február 27. 11:52, csütörtök | Helyi

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Nem mondott le a továbbtanulásról az a 17 éves fiú, aki decemberben megkéselte az osztályfőnökét egy győri középiskolában, mert az hármast adott neki az egyik dolgozatára. A Blikk információi szerint amint a szabályok engedik, a fiú is

2020. Február 26. 18:22, szerda | Helyi

A külső városrészekkel ismerkedhettek az Idegenvezetők Világnapján

Több mint 250-en vettek részt az elmúlt vasárnap az Idegenvezetők Világnapján Győrben, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok szervezésében.

2020. Február 25. 12:44, kedd | Helyi

Az asztali lámpa 6 típusa

Asztali lámpára minden lakásban szükség van.